Αλ. Τσίπρας για το “Γεφύρι της Πλάκας”

Με μία ανάρτηση στο facebook αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στην αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας.

Το Γεφύρι της Πλάκας είναι το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων που ενώνει τα Τζουμέρκα με τα Κατσανοχώρια, και είχε γκρεμιστεί από την κακοκαιρία του 2015.

Σε προσωπικό τόνο, καθώς το Γεφύρι συνδέεται με τις αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια, ο κ. Τσίπρας ανέφερε:

«Στην πρώτη μεγάλη κακοκαιρία που κληθήκαμε να αντιμετωπίσαμε ως κυβέρνηση το Φλεβάρη του 2015, πηγαίνοντας ως πρωθυπουργός τότε προς το κέντρο επιχειρήσεων, πληροφορήθηκα ότι έπεσε το Γεφύρι της Πλάκας. Ήταν για μένα ένα μεγάλο σοκ. Όχι μόνο γιατί επρόκειτο για ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα, ένα σημαντικό μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και γιατί ήταν το Γεφύρι που πρωτοδιάβηκα από τότε που άρχισα να περπατώ.

Για μένα δεν γκρεμίστηκε μόνο ένα μνημείο αλλά και ένα κομμάτι των παιδικών μου αναμνήσεων στην ιδιαίτερη πατρίδα μου.

Δεν το βάλαμε όμως κάτω. Πιστέψαμε ότι μπορούμε να το ξαναστήσουμε.

Και κάναμε ό,τι ήταν αναγκαίο. Κυρίως εμπιστευτήκαμε την τεχνολογία, τους επιστήμονες του ΕΜΠ, το ΤΕΕ, τις κρατικές υποδομές και την τοπική αυτοδιοίκηση. Και τα καταφέραμε. Ξαναστήθηκε η ιστορική μνήμη μέσα από ένα επίτευγμα της τεχνολογίας και της παράδοσης. Και σήμερα είμαστε όλοι περήφανοι για τη διεθνή διάκριση – επιστέγασμα αυτής της μεγάλης προσπάθειας».

Δείτε επίσης: Τσίπρας: «Έχουμε καθήκον να επαναφέρουμε τη δικαιοσύνη στη χώρα»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading