Χαρίτσης: Καταθέσαμε μια πρόταση για να λειτουργήσει η κοινωνία με δικαιοσύνη και ασφάλεια

«Απέναντι στα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης, παρουσιάσαμε εχθές ένα πακέτο άμεσων μέτρων για την στήριξη των εργαζόμενων, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στο «Πρώτο Πρόγραμμα».

Επισήμανε ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που είναι έκτακτου χαρακτήρα κοστολογούνται στα 8,5 δισ. ευρώ, ενώ τα μόνιμα μέτρα στα 3 δισ. ευρώ. Σημείωσε ότι «η διάλυση της ελληνικής οικονομίας που ζούμε σήμερα δεν είναι μονόδρομος» και ότι «αν δεν στηρίξουμε την οικονομία τώρα, στο μέλλον θα μας στοιχίσει στο πολλαπλάσιο», είπε. Όπως εξήγησε, «αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή κρίση, που είναι ήδη παρούσα» και μίλησε για «φαύλο κύκλο» που ξεκινά από «την κατάρρευση της οικονομίας, τροφοδοτείται από τα ελλιπή και ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης και καταλήγει σε νέα λουκέτα, εκτόξευση της ανεργίας, κατάρρευση του εισοδήματος των πολιτών και του κρατικού προϋπολογισμού». Είπε ότι ήδη μιλάμε για «τρύπα» 6 δισ. ευρώ στα δημόσια έσοδα και τόνισε ότι «ο μόνος τρόπος να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος, είναι να υλοποιηθούν τώρα τα μέτρα που προτείνουμε για τη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών, των επιχειρήσεων και βασικών υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους, όπως η υγεία και η παιδεία».

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για μη στήριξη του ΕΣΥ και της παιδείας εν μέσω πανδημίας με πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, ενώ στον απόηχο του Ιανού τόνισε την αναγκαιότητα για «θωράκιση των τοπικών κοινωνιών απέναντι σε φυσικές καταστροφές», όπως αυτές που έπληξαν τη Θεσσαλία και το Ιόνιο. Είπε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ, «ακριβώς επειδή είχαμε συνειδητοποιήσει ότι τέτοιου είδους φαινόμενα θα είναι όλο και πιο συχνά», το 2017 «επανεκκινήσαμε το επενδυτικό πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση (ΣΑΤΑ)που είχε διακόπτει το ‪2012‬ και το 2018 καταφέραμε να το διπλασιάσουμε». Πρόσθεσε ότι παράλληλα στηρίχθηκαν οι περιφέρειες μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για έργα τοπικών υποδομών και ότι «προβλέψαμε ειδικό πρόγραμμα ύψους 20 εκατ. ευρώ στον “Φιλόδημο”, για αντιπλημμυρικά έργα σε συνεργασία με τις περιφέρειες».

©Πηγή: amna.gr

Loading