Ακσόι: «Πτήση ρουτίνας» η παρενόχληση

Κυνικά και σχεδόν ειρωνικά απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι σε ερώτηση που αφορούσε την παρενόχληση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος από τουρκικά μαχητικά τύπου F-16.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στην ερώτηση ο Χαμί Ακσόι απάντησε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν απλώς «πτήσεις ρουτίνας» και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι προχώρησαν σε «παρενόχληση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Έλληνας υπουργός».

Συμπλήρωσε δε, ότι τα συγκεκριμένα θέματα μπορούν να τεθούν στον διάλογο για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. «Τα μαχητικά αεροσκάφη εκτέλεσαν πτήσεις ρουτίνας στο Αιγαίο και δεν έχει γίνει παρενόχληση ελικοπτέρου του κ. υπουργού Άμυνας της Ελλάδας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ούτε όφελος δραματοποίησης των πτήσεων ρουτίνας. Αντιθέτως τα θέματα αυτά μπορούν να τεθούν στο πλαίσιο του διαλόγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης που έχουν ξεκινήσει ανάμεσα στα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών» σημείωσε συγκεκριμένα, ο Ακσόι.

Στο μεταξύ, η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο συνεχίστηκε και σήμερα με αμείωτη ένταση καθώς στις 14.57 ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε στα 27.000 πόδια πάνω από τις Οινούσσες, ενώ ένα λεπτό αργότερα άλλο ένα ζευγάρι πέταξε πάνω από το νοτιοανατολικό άκρο της Χίου στα 24.000 πόδια.

Loading