Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών στην Ελλάδα

Από τις 27 Δεκεμβρίου ξεκινά το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών στην Ελλάδα, με την αρχή να γίνεται στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Την πρώτη ημέρα (27/12) οι πρώτοι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, ενώ την επομένη (28/12) θα ακολουθήσουν το νοσοκομείο Λάρισας, το ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, μέχρι το τέλος Μαρτίου η Pfizer θα έχει στείλει στην Ελλάδα συνολικά 1.465.000 δόσεις του εμβολίου, με την κατανομή των δόσεων να γίνεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Και ο Στρατός ρίχνεται στη “μάχη”

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού θα μπουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα που προβλέπει την ανάπτυξη 130 σταθμών δειγματοληψίας για την διενέργεια rapid test. Οι συγκεκριμένοι σταθμοί δειγματοληψίας έχουν ήδη αναπτυχθεί σε 73 πόλεις της χώρας από 97 μονάδες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών νοσοκομείων. Οι σταθμοί είναι στεγασμένοι σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους των στρατιωτικών μονάδων και έχουν ήδη στελεχωθεί με γιατρούς νοσηλευτές και προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ η Πολιτική Προστασία έχει διαθέσει τον απαραίτητο υγειονομικό και τον τεχνολογικό εξοπλισμό.

Επίσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συμμετέχουν σε μια σειρά από δράσεις και παρεμβάσεις με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα στη:

-Διάθεση στο Υπουργείο Υγείας 35 απλών κλινών νοσηλείας και 18 κλινών Μ.Ε.Θ. στα στρατιωτικά νοσοκομεία.
-Διάθεση κλινών Μ.Ε.Θ. για την κάλυψη γενικών περιστατικών του ΕΚΑΒ.

-Διάθεση δυο κλινικών του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου δυναμικότητας 28 κλινών η κάθε μια για την μεταφορά μη Covid-19 περιστατικών.

-Ανάπτυξη και λειτουργία της κινητής υγειονομική μονάδας εκτάκτων αναγκών στον προαύλιο χώρο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.
-Υποστήριξη του ΕΚΑΒ στο έργο της μεταφοράς μη COVID-19 περιστατικών.
-Διάθεση 232 στελεχών υγειονομικού στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στον ΕΟΔΥ, και σε εργαστήρια αναφοράς κορονοϊού και τέλος,

-Παρασκευή και διάθεση αντισηπτικών διαλυμάτων για την κάλυψη των αναγκών του Υπουργείου Υγείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.
  

Loading