Αδ. Γεωργιάδης: “Ο Μάρτιος θα είναι ο μήνας που θα ανοίξει η αγορά”

Αρκετά διευκρινιστικός σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον REAL FM.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε αρχικά: «Εγώ δεν έχω δεσμευτεί σε ημερομηνία. Το 22 Μαρτίου το λέμε ως έναν σχεδιασμό υπό την αίρεση πάντα της πανδημίας. Και ο υπουργός Οικονομικών ως σενάριο το είπε, και πάντα ότι λέμε είναι υπό την αίρεση της εξέλιξης της πανδημίας. Όμως για να το λέμε ολόκληρο, λόγω της παρουσίας του εμβολίου και των δεκάδων χιλιάδων καθημερινών πια εμβολιασμών, που αναμένονται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες τώρα που το εμβόλιο της AstraZeneca επιτρέπεται και στους άνω των 65. Σε 10 με 15 ημέρες που μεσολαβούν θα έχουμε σχεδόν μισό εκατομμύριο παραπάνω εμβολιασμένους. Άρα το τείχος προστασίας μεγαλώνει. Είναι ένα πράγμα τα κρούσματα, άλλο πράγμα οι καταλήψεις ΜΕΘ και κρεβατιών νοσοκομείων και οι θάνατοι».

Και πρόσθεσε: «Μπορεί και να τα καταφέρουμε στις 22 Μαρτίου υπό την αίρεση που σας είπα. Όταν έχεις φτιάξει ένα τείχος προστασίας στους ευάλωτους, αυτό αρχίζει να φαίνεται και στο ΕΣΥ. Μέσα στον Μάρτιο νομίζω θα έχουμε ανοίξει την αγορά. Ο Μάρτιος θα είναι ο μήνας που θα ανοίξει η αγορά».

“Καταδικάζω απερίφραστα την αστυνομική βία”

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε, επίσης ότι «όλα τα μέτρα που λαμβάνονται συγκλίνουν στην ρευστότητα, άλλωστε και αφού ανοίξει η αγορά , θα υπάρχουν μέτρα προστασίας για αρκετό διάστημα. Θα είμαστε εδώ να στηρίξουμε την επανεκκίνηση, σας το λέω και το υπογράφω».

Τέλος, πήρε ξεκάθαρη θέση αναφορικά με τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης: «Καταδικάζω απερίφραστα την αστυνομική βία. Είμαι πολύ υπέρ της αστυνομίας, την αγαπώ και την σέβομαι, αλλά η αστυνομία στα δημοκρατικά κράτη πρέπει να ασκεί την νόμιμη κρατική βία υπό δημοκρατικό έλεγχο, μέσα στα πλαίσια του νόμου».

Δείτε επίσης: Ά. Γεωργιάδης: Να προχωρήσουμε με ταχύτητα στην απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων, χωρίς εκπτώσεις στη διαφάνεια

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading