Αχτσιόγλου: «Η αναλογιστική μελέτη αποκαλύπτει μείωση συντάξεων»

«Η ίδια η αναλογιστική μελέτη που ο υπουργός Εργασίας κατέθεσε χθες Τετάρτη για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας είναι αποκαλυπτική», υποστηρίζει η Έφη Αχτσιόγλου.

Η τομεάρχις Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως η μελέτη δείχνει ξεκάθαρα ότι η μέση ετήσια σύνταξη με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο μειώνεται, σε σχέση με το ισχύον σύστημα, τόσο για φέτος όσο και για όλα τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2040.

«Τα στοιχεία, δηλαδή, που η ίδια η κυβέρνηση καταθέτει επιβεβαιώνουν αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εδώ και μήνες καταγγείλει, ότι με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων θα έχει απώλεια ετήσιου εισοδήματος και ότι η εικόνα περί γενικευμένων αυξήσεων που έχει δοθεί από την κυβέρνηση είναι πλασματική», συμπληρώνει η κυρία Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, η ίδια η αναλογιστική μελέτη που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας χθες για το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας είναι αποκαλυπτική.
Η μελέτη δείχνει ξεκάθαρα ότι με το ασφαλιστικό της Νέας Δημοκρατίας η μέση ετήσια σύνταξη μειώνεται, τόσο για το 2021 όσο και για τα επόμενα χρόνια.

Τι λένε τα στοιχεία

Τα στοιχεία που η ίδια η κυβέρνηση καταθέτει μιλούν από μόνα τους.

Σύμφωνα με τους πίνακες της ΕΕΑ, η μέση ετήσια σύνταξη με το ισχύον σύστημα το 2021 είναι 9.942€ ενώ με τη μεταρρύθμιση πέφτει στα 9.842€.

Αντίστοιχα το 2025 είναι 10.504€ και με την μεταρρύθμιση πέφτει στα 10.345€ σε τρέχουσες τιμές, ενώ το 2030 είναι με το ισχύον σύστημα στα 12.041€ και με την μεταρρύθμιση φτάνει στα 12.031€.

Γ.Σ.

Loading