Α. Γεωργιάδης: Οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κινούνται στους χώρους όπου δεν θα μπορούν οι ανεμβολίαστοι (video)

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι ανεμβολίαστοι να μην μπορούν να μπουν σε κλειστούς χώρους όπως σε καταστήματα λιανεμπορίου.

Στο ερώτημα εάν θα εφαρμοσθεί το μοντέλο των χώρων εστίασης και για το λιανεμπόριο, ο υπουργός απάντησε “αναλόγως της εξέλιξης της πανδημίας“, καθώς είναι πιθανό να παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων απο τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: “Η πρόβλεψη είναι ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο μεταδοτική που σε 12 μήνες από σήμερα όποιος δεν έχει κάνει το εμβόλιο θα κολλήσει αλλά θα κολλήσουν και αρκετοί από τους εμβολιασμένους. Θα πρέπει να λαμβάνουμε ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα. ΄Άρα θα μπορούν τον χειμώνα με τον ίδιο τρόπο οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι να βρίσκονται σε κλειστούς χώρους; Η απάντηση για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, είναι “ΟΧΙ“. Ασφαλώς οι εμβολιασμένοι θα μπορούν, επειδή κινδυνεύουν μεν λιγότερο να κολλήσουν αλλά ελάχιστα δε έως καθόλου να βρεθούν σε μονάδα εντατικής θεραπείας και αρκετά λιγότερο να κολλήσουν κάποιον άλλον

Ο υπουργός συνέχισε:”Άρα λοιπόν για όλους αυτούς τους λόγους, οι εμβολιασμένοι προφανώς θα μπορούν να κινούνται στους εσωτερικούς χώρους, όπου δεν θα μπορούν οι ανεμβολίαστοι. Αυτή είναι μια πολιτική που ασκούν όλα τα κράτη της γης“.

Στην απάντησή του εάν αυτά τα μέτρα θα ισχύουν και για το λιανεμπόριο απάντησε: “Δεν μπορώ να σας προαναγγείλω σήμερα ποιους αφορά γιατί πρέπει να έχω τα δεδομένα. Λέω όσο η πανδημία εξελίσσεται, ασφαλώς θα λαμβάνονται τέτοιου είδους μέτρα”.

Δείτε επίσης: Κώστας Ζαχαριάδης στο politic: «Με το τέλος της πανδημίας επιβάλλεται να γίνουν εκλογές»

Loading