Α. Χαρίτσης: Προγραμματική, τεκμηριωμένη και μαχητική η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ

«Εμείς θα ασκήσουμε μία αντιπολίτευση προγραμματική και τεκμηριωμένη, με πολύ σαφείς αιχμές, μια αντιπολίτευση μαχητική, για να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις του ελληνικού λαού», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο», επισημαίνοντας ότι το Σαββατοκύριακο από τη ΔΕΘ δόθηκε το στίγμα της αντιπολιτευτικής στρατηγικής που θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν αφήνουμε τίποτα να κρυφτεί κάτω από το χαλί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να επαναφέρει εκείνες τις λογικές της Δεξιάς, οι οποίες μας οδήγησαν στην κρίση -από τα θεσμικά ατοπήματα σε μια σειρά από υποθέσεις, μέχρι τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής που ξηλώνουν σημαντικές κατακτήσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στα εργασιακά, και μέχρι την προσπάθεια οικειοποίησης του έργου του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία».

Όσον αφορά την υπόθεση της Novartis και τη νέα δικογραφία, έκανε λόγο για ένα «πολύ μεγάλο σκάνδαλο», που «στοίχισε δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία, με διεθνείς προεκτάσεις», και κατήγγειλε «κινήσεις αποπροσανατολισμού, οι οποίες έχουν στόχο να μεταθέσουν το κέντρο βάρους της δημόσιας προσοχής αλλού».

«Ας κινηθεί η κυβέρνηση με όποιον τρόπο κρίνει, με Εξεταστική, με Προανακριτική. Εμείς, εδώ είμαστε να απαντήσουμε σε οτιδήποτε τεθεί. Αυτό που έχει για εμάς σημασία είναι να μάθει ο ελληνικός λαός σε όλη του την έκταση και το βάθος, το μέγεθος αυτού του πολύ μεγάλου σκανδάλου», τόνισε.

Για το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων, επανέλαβε ότι «υπήρχε έτοιμος, δρομολογημένος μηχανισμός για τη μείωσή τους» από το ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «προοδευτικό αριστερό πόλο του πολιτικού φάσματος», υπογραμμίζοντας την εν εξελίξει προσπάθεια «για οργανωτική αναβάθμιση της δουλειάς του κόμματος, για μεγαλύτερη γείωση, για μεγαλύτερο ρίζωμα σε μαζικούς χώρους».

«Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να διευρύνει την απεύθυνσή του στα κοινωνικά στρώματα που θέλει να εκπροσωπήσει», κατέληξε.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading