Διαφωνίες στο ΣΥΡΙΖΑ για τον πόλεμο με Μαρινάκη

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Ξένισε πολλούς το “non paper” Μαξίμου, το οποίο αποκαλεί “ναρκέμπορο” εμμέσως πλην σαφώς τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ακόμα, μάλιστα, και κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκμυστηρεύονται στο www.politik.gr πως με αυτόν το χαρακτηρισμό πλήττεται ο πυλώνας του ποινικού δικονομικού μας συστήματος, ο οποίος είναι το τεκμήριο αθωότητας.

Την ίδια ώρα, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και στην Κουμουνδούρου ακούγονται φωνές που υποστηρίζουν πως πράγματι ο πόλεμος που έχει εξαπολύσει ο εφοπλιστής, ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός κι όψιμος μιντιάρχης γίνεται και με χτυπήματα κάτω από τη μέση, αλλά πως δεν πρέπει η κυβέρνηση να πέσει σε αυτό το επίπεδο, ιδίως τώρα που βρισκόμαστε μια ανάσα από την έξοδο από την εποχή των μνημονίων και οι αντίπαλοί της στερεύουν από επιχειρήματα.

Από την πλευρά τους, κυβερνητικοί αξιωματούχοι απαντούν πως ο κόμπος έφτασε στο κτένι και πως όταν οι αντίπαλοί τους χρησιμοποιούν ύπουλες μεθόδους για να τους αντιμετωπίζουν εκείνοι θα αντεπιτίθενται ξεμπροστιάζοντάς τους.

Στέκονται, μάλιστα, στην αφωνία όχι μόνο της ΝΔ- “αναμενόμενη, αφού Μητσοτάκης-Μαρινάκης είναι συγκοινωνούντα δοχεία”-, αλλά και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης με τα υπονοούμενα για προνομιακές σχέσεις του εφοπλιστή με ορισμένους βουλευτές της να πηγαίνουν και να έρχονται.

Δεν είναι δυνατό να υπάρχει μιντιακή ομερτά για το τηλεφώνημα Μαρινάκη ή για την offshore που χρηματοδοτεί την Μαρέβα Μητσοτάκη και την άλλη που απόκρυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης κι εμείς να εγκαλούμαστε ακόμα για την παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή από το Διαστημικό Οργανισμό, στα ταμεία του οποίου μέχρι στιγμής δεν έχει μπει ούτε ευρώ για να αφήνει υπονοούμενα για διαφθορά”, μας λένε από το Μαξίμου.

“Γιατί δεν είχε γραφείο”…

Οι ίδιες πηγές, πάντως, δεν αποδίδουν, εμφανείς τουλάχιστον, μικροκομματικές σκοπιμότητες στον κ. Κριμιζή, αλλά τον εκνευρισμό ενός ανθρώπου μιας κάποιας ηλικίας ο οποίος δεν είχε ακόμα στη διάθεσή του δικό του γραφείο στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης όπου στεγάζεται ο ΕΛΔΟ και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής:

Δικό του γραφείο δεν έχει ακόμα κι ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Βασίλης Μαγκλάρας, ο οποίος δεν είναι υποχρεωμένος να είναι βαθύς γνώστης όλων των αντικειμένων του υπουργείου, για το οποίο τον κατηγόρησε ο κ. Κριμιζής”.

Loading