Σκουρολιάκος: Υιοθετεί ο Μητσοτάκης τη δήλωση Σκέρτσου;

Έντονη κριτική στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, για την αντιμετώπιση των ανθρώπων του Πολιτισμού, άσκησε μιλώντας στον Flash 99.4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι», ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής και Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρολιάκος.

«Να αποδείξει ο Μητσοτάκης ότι είναι αθώος του αίματος»

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σκουρολιάκος σχολίασε την παρέμβαση Σκέρτσου στη δίκη Τοπαλούδη. «Ο κ. Σκέρτσος υπερέβαλε των αρμοδιοτήτων του. Από την αντίδραση του κ. Μητσοτάκη θα μάθουμε αν ήθελε ο κ. Μητσοτάκης να κάνει ο κ. Σκέρτσος αυτήν την παρέμβαση», είπε και πρόσθεσε:

«Η τοποθέτηση ενός δημόσιου λειτουργού που έχει αυτή τη θέση που έχει ο κ. Σκέρτσος, γίνεται με πολύ συγκεκριμένη στόχευση. Αν όντως το έκανε χωρίς να μετρήσει τα υπέρ και τα κατά, τότε είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από ό,τι εγώ φαντάζομαι».

«Στο σιντριβάνι της Ομόνοιας δεν κολλάς κορονοϊό;»

Αναφερόμενος στην εικόνα με δεκάδες πολιτών να συνωστίζονται στη νέα πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα, ο κ. Σκουρολιάκος μίλησε για ζήτημα δημοκρατίας και το συνέδεσε με τη λειτουργία της Βουλής.

«Αν όντως αυτός ο κόσμος ήταν στην Ομόνοια, εδώ υπάρχει ένα μεγάλο θέμα δημοκρατίας που επεκτείνεται και σε πολλούς άλλους κλάδους, όπως και τον κλάδο των καλλιτεχνών που δεν θα έχει δουλειά το καλοκαίρι», σημείωσε.

«Καμία αξία τα μέτρα που ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού»

Για τα μέτρα που ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού, ο κ. Σκουρολιάκος υποστήριξε πως δεν έχουν καμία αξία και αυτοαναιρούνται, εξηγώντας ότι αφορούν 2.851 άτομα, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό συνολικά είναι 95.000 άνθρωποι.

«Ανακοίνωνε μέτρα που κάθετα αφορούν πολύ λίγους ανθρώπους και το παρουσιάζει σαν μεγάλες κατακτήσεις, σαν μέτρα τα οποία καλύπτουν όλο τον Πολιτισμό. Αυτό είναι ψέματα και της απέδειξα με αριθμούς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο γνωστός ηθοποιός και βουλευτής μίλησε και για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κόσμος του θεάματος.

«Πολλές επιχειρήσεις θεάματος είχαν κλείσει πολύ πριν το lockdown της κυβέρνησης γιατί δεν πήγαινε ο κόσμος. Κλείνοντας οι επιχειρήσεις, δεν μπορούσαν οι εργαζόμενοι να μπουν στο 800αρι. Είχαν πει ότι θα έκαναν μια πλατφόρμα στην οποία θα μπορούσαν να δηλώνουν τους εργαζόμενους τους εκεί, αλλά κανένας επιχειρηματίας δεν μπορούσε να το κάνει. Ξέρετε γιατί; Γιατί αν υπέγραφε ότι έχει έναν συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων στο θίασό του, ήταν υποχρεωμένος όταν ανοίξει η επιχείρηση να έχει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων», εξήγησε ο κ. Σκουρολιάκος.

«Δεν θα δούμε παραστάσεις που ξέραμε με 15 και 20 άτομα να περιοδεύουν στην Ελλάδα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Είναι ένας χώρος όπου η επισφαλής, η ανασφάλιστη και η μαύρη εργασία βασιλεύουν. Δεν υπογράφει κανείς συμβόλαιο».

Χωρίς πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα

Όπως ανέφερε ο βουλευτής, όλοι οι χώροι όπου μεταδίδεται δημόσια μουσική δεν λειτουργούν και οι καλλιτέχνες δεν μπορούν να πάρουν τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα. «Η ΝΔ τους αγαπάει πολύ τους καλλιτέχνες όταν είναι προεκλογική περίοδος», σχολίασε δηκτικά.

Επιστροφή στα σχολεία και κάμερες στα σχολεία

«Δεν μπορεί να μετατρέψουμε τα σχολεία σε ριάλιτι. Δεν ξέρω αν το κάνουν επίτηδες, αλλά αυτοί οι άνθρωποι έχουν ξεπεράσει και τον Όργουελ. Είναι άκρως επικίνδυνη η αναμετάδοση του μαθήματος από τις σχολικές αίθουσες», ανέφερε για το ζήτημα των καμερών στις σχολικές αίθουσες.

Αναφερόμενος στην επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, ο κ. Σκουρολιάκος αναρωτήθηκε: «Μήπως (η κυβέρνηση) έχει αγωνία να καλύψει συμφέροντα ιδιωτικών σχολείων;».

Ακούστε όσα είπε ο Π. Σκουρολιάκος στον Flash 99.4:

Loading