Με κοντομάνικα θα γίνει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ!

Όλο και πιο πίσω πηγαίνουν τα χρονικά ορόσημα της οργανωτικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Αν και φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταλήξει στο ποια θα είναι τα μέλη της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΟΕΑ) του κόμματος- αναμένεται να ξεπεράσουν τα 500!- η ανακοίνωσή τους θα καθυστερήσει λίγο ακόμα, αφού πρέπει να προηγηθεί και η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η οποία θα τα επικυρώσει.
Με δεδομένο ότι όλη την τρέχουσα εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής διεξάγεται η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ενδεχομένως να συνεδριάσει την επόμενη.
Όπως κι αν έχει, η πρώτη συνεδρίαση της ΚΟΕΑ εκτιμάται πως θα λάβει χώρα το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο 30 Νοεμβρίου- 1 Δεκεμβρίου.
Συνεργάτες, εξάλλου, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύουν στο Politik πως δεν τους πιέζει ο χρόνος κι αυτό γιατί το συνέδριο μάλλον θα διεξαχθεί το Μάιο ή ακόμα και τον Ιούνιο.
Πέραν τούτου, αναγνωρίζουν ότι η τρέχουσα πολιτική περίοδος είναι πολύ φιλική προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τη στιγμή που η κυβέρνησή του δεν έχει συμπληρώσει ούτε καν πέντε μήνες στην εξουσία.
«Συναντάμε ακόμα κλειστά αφτιά από απογοητευμένους πρώην ψηφοφόρους μας.
Είναι ακόμα νωρίς ώστε οι πολιτικές μας απόψεις να ακουστούν με μεγαλύτερη δεκτικότητα, αλλά αν δεν προκύψει εκλογικός αιφνιδιασμός από τον πρωθυπουργό υπάρχει το χρονικό περιθώριο αυτή η κατάσταση να αλλάξει», παρατηρούν οι ίδιες πηγές.
Και σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας δεν θα περιοδεύσει σε κάποιο νομό της χώρας αυτήν την εβδομάδα, ενώ προετοιμάζει «επαγγελματικό» ταξίδι στο εξωτερικό την επόμενη.

Κρύβονται πίσω από το ΚΚΕ

Όσον αφορά τη Συνταγματική Αναθεώρηση και την ψήφο των αποδήμων, στο ΣΥΡΙΖΑ κρύβονται πίσω από τη στάση του ΚΚΕ προκειμένου να αποφύγουν την απόδοση ευθυνών στους ίδιους στην περίπτωση που δεν υπερψηφίσουν τη συνταγματική αλλαγή, αλλά και το σχετικό νομοσχέδιο που αναμένεται να φθάσει στη Βουλή πολύ συντόμως.
Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις διαφοροποιήσεις βουλευτών και στελεχών του ΚΙΝΑΛ από τη φιλοκυβερνητική στάση της Φώφης Γεννηματά κι όχι μόνο, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τους Χάρη Καστανίδη και Παύλο Γερουλάνο, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τη διεύρυνση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το προοδευτικό κέντρο.

Loading