Τα ρυάκια, το ποτάμι και η διπλή στόχευση Τσίπρα

Το ποτάμι γίνεται μεγάλο όταν πολλά ρυάκια συγκλίνουν στην κοίτη του“, σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας όταν έλαβε ως δώρο λεύκωμα για τον Αλιάκμονα από τον δήμαρχο Σερβίων, Χρήστος Ελευθερίου, και φυσικά δεν μιλούσε μόνο για ποτάμια, αλλά και για το εγχείρημα διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ίδιος με τις ανά τη χώρα περιοδείες του οι οποίες θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, άγνωστο ακόμα πού.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Κι αυτό γιατί ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την ολοκλήρωση της Συνταγματικής Αναθεώρησης κατά τη διάρκεια της οποίας θα μιλήσει κι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αν, πάντως, βρεθεί κενό διήμερο ο κ. Τσίπρας θα περιοδεύσει στην Ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη.

Αν πάλι όχι, θα αρκεστεί σε περιοδεία σε κάποια περιοχή κοντά στην Αθήνα.

Όσον αφορά την περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία, οι εντυπώσεις που άφησε στον πρώην πρωθυπουργό είναι πολύ θετικές, ιδίως σε σχέση με τη ζέση με την οποία οι πολίτες αγκαλιάζουν την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος.

Συνεργάτες του, εξάλλου, μας μεταφέρουν πως η προσπάθεια που γίνεται είναι διπλής κατεύθυνσης:

ναι μεν να προσελκυστούν όσο γίνεται περισσότεροι στη συγκρότηση προοδευτικού μετώπου, αλλά και να μπετοναριστεί το 31,5% που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Γι’ αυτό και η ρητορική του κόμματος δεν απέχει πολύ από όσα έλεγε και πριν τις κάλπες σε σειρά ζητημάτων, από το προσφυγικό έως την παιδεία κι από τη Novartis έως το κομματικό κράτος.

“Καταρρίψαμε όλα τα επιχειρήματα Φρουζή”

Αναφορικώς με την κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής, στο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται πως κατέρριψαν ένα προς ένα όλα τα επιχειρήματα του πρώην Mr Novartis και κυρίως πως δεν θα μπορούσε να τον πιέσει η εισαγγελέας Διαφθοράς Ειρήνη Τουλουπάκη να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας γιατί ήταν ήδη κατηγορούμενος, πως είχε καταθέσει τρία υπομνήματα κι επομένως δεν ισχύει πως δεν είχε κληθεί ποτέ να καταθέσει και, το σημαντικότερο, η κυρία Τουλουπάκη δεν του κατονόμασε ποτέ τα πολιτικά πρόσωπα που ήθελε να “δώσει” και συνεπώς καταρρίπτεται το επιχείρημα περί σκευωρίας για να στοχοποιηθούν συγκεκριμένοι πολιτικοί.

Loading