ΣΥΡΙΖΑ: Φοβούνται εσωκομματική προβοκάτσια

Πρόσκληση σε όλα τα αριστερά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης θα αποστείλει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συμμετάσχουν στο διεθνές συνέδριο αποτίμησης της κυβερνητικής θητείας του που προετοιμάζει.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της Κοινής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, η οποία θα εκλέξει ένα διευρυμένο οργανωτικό γραφείο που θα λειτουργεί με τη σειρά του ως διευρυμένη Πολιτική Γραμματεία στο δρόμο προς το συνέδριο, καθώς και η επιτροπή προγράμματος υπό τον πρώην υπουργό Γιώργο Σταθάκη.

Όπως λένε, εξάλλου, χαρακτηριστικά κομματικές πηγές, ο ΣΥΡΙΖΑ ανασυγκροτείται- μετασχηματίζεται εν λειτουργία κι αυτό κάνει το εγχείρημα ακόμα πιο δύσκολο.

Τον περιμένουν στη γωνία

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, επίσης, δεν «παραμυθιάζονται» από το ότι η πολιτική διακήρυξη πέρασε από την Κεντρική Επιτροπή χωρίς ούτε ένα «κατά», αφού αναγνωρίζουν ότι οι αντιδρώντες στους σχεδιασμούς του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον περιμένουν στη γωνία για να εκφράσουν με την πρώτη ευκαιρία τις ενστάσεις τους.

Φοβούνται, μάλιστα, και «προβοκάτσιες» κατά την εγγραφή μελών στις τοπικές οργανώσεις από στελέχη που θα υποβάλλουν, δίχως να υπάρχει εντολή για κάτι τέτοιο, από εξονυχιστική εξέταση «αριστεροσύνης» όποιον θέλει να εγγραφεί στο κόμμα.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως κατά τις λαϊκές συνελεύσεις και στις 54 πρωτεύουσες των νομών- στις περισσότερες θα μιλήσει κι ο Αλέξης Τσίπρας, σε όλες θα παρευρίσκονται υψηλόβαθμα στελέχη- θα λειτουργεί ανοιχτό βιβλίο εγγραφής νέων μελών.

«Δεν κατανοούν το προσφυγικό για να το επιλύσουν»

Όσον αφορά το προσφυγικό, στο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν δικό τους επίτευγμα τη μείωση των ροών την τριετία 2016- 2017- 2018 μέσω της πίεσης που άσκησαν για να επιτευχθεί η σχετική συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία.

Κατηγορούν, εξάλλου, την κυβέρνηση και πως με την κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και το χαρακτηρισμό του προβλήματος ως καθαρώς μεταναστευτικού και καταστολής αδυνατεί να το κατανοήσει και, συνεπακόλουθα, να συμβάλει στην επίλυσή του.

Υπενθυμίζουν, εξάλλου, δήλωση προ διμήνου του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σύμφωνα με την οποία η κατάσταση στη Μόρια όπως την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν τραγική, αλλά και το ότι καθυστέρησε δύο μήνες η μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα για την οποία ήταν όλα έτοιμα από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Παραδοχές Τσίπρα στο Politik
INTIME

Loading