“Ποιος σας αναγκάζει να εξευτελίζετε τη χώρα και την ΕΥΠ”;

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε σκανδαλώδη στη Βουλή τροπολογία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την οποία αλλάζουν τα απαραίτητα προσόντα που πρέπει να έχει κάποιος για να διοριστεί επικεφαλής της ΕΥΠ.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Συγκεκριμένα, πέρα από αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών αρκεί και η δεκαετής επαγγελματική απασχόληση, έτσι γενικώς κι αορίστως.

Στο ΣΥΡΙΖΑ λένε πως αυτό γίνεται για να διοριστεί επικεφαλής της ΕΥΠ ο Παναγιώτης Κοντολέων, ο οποίος δεν έχει αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών.

Είπε ο κ. Τζανακόπουλος στη Βουλή:

«Σας το είχαμε επισημάνει κύριοι υπουργοί από την πρώτη στιγμή ότι ο διορισμός του διοικητή της ΕΥΠ χωρίς να κατέχει τους απαραίτητους από το νόμο τίτλους είναι παράνομος.

Και με την τροπολογία την οποία φέρνεται εσείς σήμερα εδώ παραδέχεστε ότι τινάξατε στον αέρα τη λειτουργία της ΕΥΠ από την ημέρα του διορισμού του εν λόγω κυρίου μέχρι και σήμερα και ενδεχομένως και στο μέλλον.

Διότι η συνταγματικότητα της τροπολογίας αυτής επίσης θα κριθεί και επιφυλασσόμαστε νομικά.

Είναι ντροπή, είναι αίσχος, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε σε αυτήν την αίθουσα εδώ όταν προκλήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν ο διοικητής της ΕΥΠ έχει τους απαιτούμενους τίτλους σπουδών για να διοριστεί είχε απαντήσει ότι τους κατέχει και ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία αλλαγή του νόμου για να μπορέσει να νομιμοποιήσει αναδρομικά την απαράδεκτη αυτή επιλογή.

Είστε βαρύτατα εκτεθειμένοι, είστε βαρύτατα υπεύθυνοι για όλα όσα έχετε προκαλέσει αυτόν τον ένα μήνα και για όσα πρόκειται να προκληθούν στην ΕΥΠ.

Εμείς σας είχαμε πει από την αρχή ότι δεν έχουμε καμία διάθεση να κάνουμε τα ζητήματα της ασφάλειας της χώρας κεντρικό αντιπολιτευτικό ζήτημα αλλά αυτού του τύπου οι λαθροχειρίες, αυτού του τύπου οι παραβιάσεις του νόμου, αυτού του τύπου οι εξαναγκαστικές επιλογές που κάνετε…».

“Είστε υπεύθυνος κύριε Γεραπετρίτη”

«Αναρωτιέμαι εδώ, ποιος σας αναγκάζει κύριε Γεραπετρίτη να εξευτελίζετε κατά τον τρόπο αυτό την ΕΥΠ, νομιμοποιώντας αναδρομικά έναν κύριο ως διοικητή της ΕΥΠ και να μην κάνετε μια άλλη επιλογή, η οποία θα μπορούσε να ικανοποιεί τα κριτήρια του νόμου;

Γιατί εξευτελίζετε κατά τον τρόπο αυτό και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αλλά πολύ περισσότερο την ελληνική κυβέρνηση στα μάτια του συνόλου της διεθνούς κοινότητας;

Είστε υπεύθυνος και οφείλετε άμεσα να αποσύρετε αυτήν την τροπολογία, όχι για να μην εξευτελιστείτε εσείς ως κυβέρνηση κι εσείς ως υπουργός κύριε Γεραπετρίτη, αλλά για να μην εξευτελίζετε τη χώρα διεθνώς κατά τον τρόπο αυτό

Loading