«Όσοι ψηφίσουν τη Συμφωνία φλερτάρουν με τον τίτλο του προδότη»

Την εκτίμηση ότι «η επίσκεψη Μέρκελ δεν βοήθησε τον κύριο Τσίπρα», εξέφρασε σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θεόδωρο Παπαδόπουλο, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης, Έλενα Ράπτη.

Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύνδεσης της μη περικοπής των συντάξεων και της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, δηλώνοντας ότι «υπάρχουν κάποια πράγματα που γίνονται και δε λέγονται. Έτσι είναι η πολιτική», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «αδιαφορεί» για τα εθνικά ζητήματα.

Παράλληλα, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η κ. Ράπτη τον κατηγόρησε ότι «είναι ο μόνος πρωθυπουργός, ο οποίος υποχώρησε σε ζητήματα ταυτότητας και γλώσσας».

Από την πλευρά της, επέστησε την προσοχή σε εκείνους τους βουλευτές, οι οποίοι θα υπερψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας πως «εκείνοι οι οποίοι θα ψηφίσουν την Συμφωνία, φλερτάρουν ήδη με τον τίτλο του προδότη στη συνείδηση του ελληνικού λαού».

Όσον αφορά τις εκτιμήσεις σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τον κ. Καμμένο, η κ. Ράπτη δήλωσε ότι «δεν ξέρουμε τι θα κάνει ο Καμμένος, έχει πει τα πάντα και ταυτόχρονα έχει πει και τα αντίθετά τους. Αν ο Καμμένος αποσύρει την στήριξή του στην κυβέρνηση, θα πρέπει άμεσα ο Τσίπρας να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και να προκηρύξει εκλογές. Με κυβέρνηση ανοχής, δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα ζητήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η χώρα».

Διαχωρισμός κράτους-Εκκλησίας

Δριμεία όμως κριτική, άσκησε η κ. Ράπτη, και στους χειρισμούς της κυβέρνησης γύρω από το ζήτημα του διαχωρισμού κράτους-Εκκλησίας, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη υπόθεση «δεν είναι υπόθεση δύο αντρών. Είναι υπόθεση των θεσμών και της κοινωνίας».

«Ο κ. Τσίπρας, προσπαθεί να απαξιώσει τους ιερείς μέσω της αλλαγής της μισθολογικής τους κατάστασης. Προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι θα ανοίξουν 10.000 θέσεις εργασίας. Στόχος να στρέψει τους πολίτες ενάντια στους κληρικούς».

Loading