«Όποτε κι αν γίνουν εκλογές η ΝΔ θα τις κερδίσει»

Του Χρήστου Τσαλικίδη

Δεν «τσιμπούν» στη ΝΔ από τη φημολογία των τελευταίων ημερών που θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να σχεδιάζει τετραπλές εκλογές τον Μάιο του 2019.

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζουν πως ο πρωθυπουργός είναι γνωστός τακτικιστής και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να δώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον πολιτικό χρόνο να σχεδιάσει με άνεση την προεκλογική του εκστρατεία, έχοντας ως σταθερό ορίζοντα την άνοιξη του επόμενου χρόνου.

«Όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, είτε Οκτώβριο, είτε Μάιο, η ΝΔ θα τις κερδίσει» επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, τονίζοντας πως ανεξάρτητα από τις πόσες κάλπες θα στήσει ο Αλέξης Τσίπρας σε μια Κυριακή για να μπερδέψει το εκλογικό σώμα, οι Έλληνες θα του δείξουν την πόρτα της εξόδου από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στην Πειραιώς εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο η τροπολογία που κατέθεσαν το βράδυ της Τρίτης 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, να είναι το «δόλωμα» στην πολιτική παγίδα που σχεδιάζει να στήσει η κυβέρνηση στην αξιωματική αντιπολίτευση. Εκεί δηλαδή που όλοι έχουν κυκλώσει στα ημερολόγια τους την Κυριακή 19 Μαΐου ως ημερομηνία (πιθανών) εκλογών, ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του να αιφνιδιάσουν το πολιτικό προσωπικό της χώρας στήνοντας βουλευτικές κάλπες τον προσεχή Οκτώβριο.

Μελετά τις δημοσκοπήσεις ο Τσίπρας

Καθοριστικός παράγοντας που θα κρίνει τις εξελίξεις είναι τα αποτελέσματα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων που θα πάρουν στα χέρια τους οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου. Δεδομένου ότι μετρούν το εύρος της ήττας και όχι το αν μπορούν να ανατρέψουν την υπάρχουσα δημοσκοπική κατάσταση, το ζητούμενο για τον Αλέξη Τσίπρα είναι αν μπορεί να κρατήσει αλώβητο ένα ποσοστό της τάξης του 25%. Γιατί, ας μην γελιόμαστε, τα ποσοστά που καταγράφει ακόμη και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαίτερα ψηλά συγκριτικά με το πολιτικό κόστος που θα «πλήρωναν» άλλα κόμμα εάν εφάρμοζαν τις συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές.

«Σε κάθε περίπτωση η χώρα, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, έχει στο τιμόνι τη μιας κυβέρνηση οπερέτα η οποία χειρίζεται με πρωτοφανή ανικανότητα και τυχοδιωκτισμό ακόμη και τα εθνικά μας θέματα» επισημαίνουν στo «Politik» υψηλόβαθμα «γαλάζια» κομματικά στελέχη.

Loading