«Ψήνεται» η συνάντηση ανάμεσα σε Τσίπρα και Πούτιν

Μπορεί οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας να διαταράχθηκαν σε μεγάλο βαθμό μετά τις εκατέρωθεν απελάσεις διπλωματών, ωστόσο όλα δείχνουν πως βαίνουμε πως εξομάλυνση της κατάστασης και σε βελτίωση των σχέσεων καθώς οι δύο πλευρές βρίσκονται ακόμη πιο κοντά στην οριστικοποίηση συνάντησης μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μεταξύ 5 με 8 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα, η Διυπουργική μεταξύ των δύο χωρών, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο. Στη διάσκεψη αυτή αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα, αλλά και να ασκηθούν πιέσεις από την ελληνική πλευρά, ώστε η συνάντηση να γίνει εντός του Δεκέμβρη.

«Βρισκόμαστε σε διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεών μας» αναφέρουν αρμόδιες πηγές και είναι σαφές ότι βρισκόμαστε προ των πυλών νέων συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών μετά την ένταση του περασμένου Ιούλη.

Επίσης όπως έγινε γνωστό τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν στην επικείμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλάντιμιρ Πούτιν στη ρωσική πρωτεύουσα συμπεριλαμβάνονται τόσο οι εξελίξεις σε διάφορα ζητήματα και κυρίως αυτά που αφορούν την οικονομία και τις διμερείς σχέσεις.

Loading