Χρυσοχοΐδης: «Είμαστε αδιόρθωτη ως χώρα» (vd)

Την άποψή του για όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα με τις επιθέσεις κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας κατέθεσε ο πρώην υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του epsilontv.

«Αυτές οι επιθέσεις είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια σε αυτή τη χώρα» τόνισε ο Μ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένας κύκλο ανθρώπων που αναπαράγουν το «κίνημα» για να τρέφουν τις ψευδαισθήσεις τους ή να καλλιεργούν ψευδαισθήσεις σε αυτούς που είναι στις φυλακές. Γιατί υπάρχουν νέα παιδιά στις φυλακές. Νέα παιδιά που έχουν φορτωθεί με πάρα πολλά χρόνια στις πλάτες τους. Έχουν καταστραφεί ζωές. Και είναι κρίμα. Πραγματικά, κρίμα! Αυτή τη στιγμή έχουμε μια όξυνση, αλλά στην ουσία έχουμε μια αναπαραγωγή του ίδιου φαινομένου και όπως συνηθίζω να λέω, είμαστε – και εννοώ το πολιτικό σύστημα – αμετανόητα αδιόρθωτοι. Δηλαδή επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη διαρκώς, χωρίς να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση μια και καλή. Και το λέω για όλους μας. Ως χώρα».

“Να ξαναφτιάξουμε το σωφρονιστικό μας σύστημα”

Και πρόσθεσε λέγοντας: «Αυτό που συμβαίνει τώρα, γίνεται για ένα συγκεκριμένο άτομο. Τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου. Είναι ένα οργανωμένο αίτημα. Διότι φαίνεται ότι μέσα στις φυλακές υπάρχει δύναμη. Δηλαδή στις φυλακές μέσα, υπάρχει μια κατάσταση η οποία είναι επικίνδυνη. Όπως η δολοφονία του Ζαφειρόπουλου για παράδειγμα, που η εντολή ήρθε μέσα από τις φυλακές» τόνισε χαρακτηριστικά.

Και κατέληξε: «Αν πραγματικά η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση έχει διάθεση, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να ξαναφτιάξουμε από την αρχή το σωφρονιστικό μας σύστημα, το οποίο γεννάει και αναπαράγει το έγκλημα».

Loading