Φ. Γεννηματά: «Ως εδώ. Ο Τσίπρας να κλείσει το στόμα του» (vd)

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η Φ. Γεννηματά, με αφορμή τις εξελίξεις στα μεγάλα εθνικά θέματα. Μεταξύ άλλων, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε πως η κυβέρνηση βαδίζει τυφλά στην εξωτερική πολιτική της και κάλεσε τους κυβερνώντες, εάν έχουν γραμμή, να καλέσουν Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

«Ειδάλλως, να κλείσουν το στόμα τους…», είπε χαρακτηριστικά, σε έντονο ύφος, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις διαφορετικές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

«Αν έχουν γραμμή, να συγκαλέσουν επιτέλους Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ειδάλλως να κλείσουν το στόμα τους… Ξέρουν κάτι; Αν δεν ξέρουν, τότε γιατί πυροδοτούν το κλίμα; Ας σεβαστούν τον τουρισμό μας και τις θυσίες του ελληνικού λαού», ανέφερε σχετικά η κ. Γεννηματά.

Ερωτηθείσα σε ποιος ακριβώς απευθύνεται, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης διευκρίνισε: «Πρώτος ο Τσίπρας, να κλείσει το στόμα του», καθώς, ως επικεφαλής της κυβέρνησης, αυτός δίνει τον τόνο και φέρει ευθύνη για τη γραμμή και την εικόνα της κυβέρνησης και των στελεχών της.

«Διαφορετικές γραμμές για όλα τα θέματα»

Παράλληλα, η Φ. Γεννηματά υποστήριξε πως υπάρχει διγλωσσία στην κυβέρνηση, η οποία πυροδοτεί το κλίμα.

«Όταν λέμε ότι φέτος θα έχουμε ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια για τον τουρισμό μας, είναι κουβέντες αυτές να μιλάμε για θανατηφόρο ατύχημα και ομηρία; Τι κάνουν για τους Έλληνες στρατιωτικούς; Τι κάνουν απέναντι στην Τουρκία, στην προκλητικότητα των Σκοπίων; Έχουν διαφορετικές γραμμές για όλα τα θέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το θέμα Θεοδωράκη

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, αναφέρθηκε και στην επικείμενη συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι εκμεταλλεύεται τη διάθεση συνεννόησης του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να προβεί σε επικοινωνιακά παιχνίδια.

«Με τον Σταύρο προχωράμε μαζί, είναι μέσα στο Κίνημα Αλλαγής, προχωράμε με τις δυσκολίες μας… Ξεκαθάρισε και ο ίδιος ότι δεν είναι ρεζέρβα του Τσίπρα. Αν ο Σταύρος ήθελε να είναι μαζί με τον Τσίπρα, θα ήταν εδώ και πολύ καιρό. Προχωράμε μαζί, η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή, μετρά αντίστροφα η κατάσταση γι’ αυτούς», είπε για το «φλερτ» του επικεφαλής του Ποταμιού με τον Αλέξη Τσίπρα.

Loading