Φώτης Κουβέλης: «Δεν είναι όμηροι οι δύο στρατιωτικοί»

Διαφοροποιεί και πάλι τη θέση του από τον Πάνο Καμμένο ο Φώτης Κουβέλης, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι όμηροι οι δύο στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο ίδιος δεν αποδέχεται τον όρο «ομηρία», καθώς αυτός έχει «άλλο περιεχόμενο και διαστάσεις».

“Εμείς, βεβαίως, καταγράφουμε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι για περίπου έναν μήνα κρατούνται δύο στρατιωτικά μας στελέχη, αλλά η ομηρία, με συγκεκριμένο νομικό περιεχόμενο, σημαίνει άλλα πράγματα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

«Για αυτό και υποστηρίζουμε την άποψη ότι με σταθερή τη διεκδίκησή μας, με συγκεκριμένη δραστηριότητα της εξωτερικής μας πολιτικής, διεκδικούμε να επιστρέψουν το συντομότερο οι δύο στρατιωτικοί μας στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτούμε το νομικό περιεχόμενο της λέξης ομηρία”, προσθέτει.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Φώτης Κουβέλης δε δέχτηκε να προχωρήσει σε μία εκτίμηση για το αν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα επιστρέψουν στην Ελλάδα πριν από το Πάσχα. Σημείωσε, παράλληλα, ότι πρόκειται για θέμα που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με μια απλή συνεννόηση, αλλά η Τουρκία το ενέταξε στην κλιμακούμενη ένταση που θέλει να προκαλεί.

Οι σχέσεις με τον Πάνο Καμμένο

Αναφορικά με τις αρμοδιότητές του στο υπουργείο Άμυνας και τις σχέσεις του με τον αρμόδιο υπουργό, Πάνο Καμμένο, ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε πως “τα καθήκοντα του καθενός μας είναι προσδιορισμένα με εξαιρετική σαφήνεια από τον ίδιο τον πρωθυπουργό” και πως η διαφωνία του υπουργού στο Σκοπιανό δεν αποτελεί το στοιχείο που δυσχεραίνει την προώθηση των διαπραγματεύσεων.

Ερωτηθεί αν φοβάται το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, ο κ. Κουβέλης απάντησε: “Εκείνο που μπορεί να προκύψει είναι ένα τυχαίο επεισόδιο το οποίο μπορεί να έχει και τη θερμότητά του. Αλλά αυτό, κατά την εκτίμησή μου, δεν μπορεί να σημάνει γενίκευση της μιας ή της άλλης μορφής”.

Loading