Φουντώνουν οι ζυμώσεις για τη «Λέγκα του Βορρά»

Του Χρήστου Τσαλικίδη

Κορυφώνονται οι φήμες, αλλά και οι ζυμώσεις για το σχηματισμό της Λέγκα του Βορρά, ενός πατριωτικού κόμματος στα… δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Η αρχηγική εμφάνιση του στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη, στη διάρκεια της οποίας δεν μπόρεσε να κρύψει τις πολιτικές του φιλοδοξίες,  σε συνδυασμό με τη χθεσινή του τηλεοπτική δήλωση  ότι αν του ζητηθεί να ηγηθεί ενός νέου κόμματος θα το κάνει γιατί δεν είναι ρίψασπις, επιβεβαιώνουν τον κανόνα σύμφωνα με τον οποίο όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Η φράση που «ξεκλειδώνει» τις εξελίξεις είναι «αν μου ζητηθεί», όπως τόνισε ο στρατηγός εν αποστρατεία στην επίμαχη τηλεοπτική συνέντευξη. Και αυτό διότι ο ίδιος έχει διαμορφώσει το προφίλ του πάνω στην αρχή πως δεν υπηρετεί κόμματα, παρά μονάχα την πατρίδα.

Με λίγα λόγια, ο ίδιος έστειλε τα μηνύματά του, «μέτρησε» αντιδράσεις και περιμένει να τον… καλέσουν να ηγηθεί!

Αυτή η στιγμή ίσως δεν είναι μακριά, δεδομένου ότι τα τελευταία 24ωρα βρίσκονται σε εξέλιξη ζυμώσεις σε κεντρικά γραφεία της Αθήνας με απώτερο σκοπό να ενώσουν τις δυνάμεις τους διάφοροι μικροί κομματικοί σχηματισμοί που ανήκουν στη λεγόμενη «πατριωτική πτέρυγα». Οι ίδιοι κύκλοι που συμμετέχουν στις συναντήσεις, διαβλέποντας ότι το κλίμα των ημερών τους ευνοεί,  εκτιμούν πως ο νέος πολιτικός φορέας θα μπορέσει να εκφράσει τους λεγόμενους σκληροπυρηνικούς δεξιούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που δεν είναι ικανοποιημένοι από τη σημερινή ηγεσία του κόμματος.

Από τη στιγμή μάλιστα που εν ενεργεία πολιτικοί δεν δέχθηκαν να ηγηθούν του νέου σχήματος, παρά τις επανειλημμένες προτάσεις που τους έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες,  για πολλούς η περίπτωση του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ μοιάζει ως μονόδρομος. Το αν είναι, θα αποδειχθεί στην πορεία!

Οι φράσεις του πάντως : «Θα μας βρουν μπροστά τους, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό» και «δεν είμαστε έρμαια, δεν θα μας κάνουν αυτοί ό,τι θέλουν», ερμηνεύτηκαν ως έμμεση προειδοποίηση ότι είναι έτοιμος να δοκιμαστεί και στον πολιτικό στίβο. Το πως, βέβαια, θα στηριχθεί οικονομικά το όλο εγχείρημα, σηκώνει αρκετή συζήτηση. Στα διάφορα πολιτικά πηγαδάκια ακούγεται έντονα το όνομα γνωστού επιχειρηματία που δραστηριοποιείται δυναμικά στη Βόρεια Ελλάδα και ο οποίος μάλιστα βρέθηκε νωρίς το πρωί στο χώρο της συγκέντρωσης. Βέβαια στον συγκεκριμένο χρεώνεται κάθε νέα πρωτοβουλία που ξεκινά στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, έχοντας δώσει και ο ίδιος σχετικές αφορμές. Το αν ενδιαφέρεται να εμπλακεί και στα πολιτικά επίσης θα αποδειχθεί στην πορεία!

Από εκεί και πέρα ημερομηνία ορόσημο για την εξέλιξη των πραγμάτων θεωρείται η 4η Φεβρουαρίου. Όταν δηλαδή θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συλλαλητήριο αντίστοιχο με αυτό της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη. Στόχος των διοργανωτών είναι να «συνταράξουν» την πρωτεύουσα, κάτι ωστόσο το οποίο μοιάζει δύσκολο εξ αρχής. Και αυτό δεν οφείλεται μονάχα στη χιλιομετρική απόσταση, αλλά κυρίως στα αντανακλαστικά του κόσμου.

 

Loading