Φιάσκο με Στουρνάρα – Στο αρχείο η υπόθεση

Φιάσκο με την υπόθεση του πόθεν έσχες του Γιάννη Στουρνάρα. Με απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, καθώς δε βρέθηκε κάτι επιλήψιμο.

Η αρμόδια επιτροπή εξέτασε και συζήτησε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» και έκρινε ότι δε συντρέχει λόγος παραπομπής του προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργού Οικονομικών στη Δικαιοσύνη.

Η σχετική ανακοίνωση

«Η Επιτροπή του άρθρου 3Α του Ν.3213/2013, κατόπιν προφορικού αιτήματος του κ. Στουρνάρα, συνεδρίασε την 1η Δεκεμβρίου 2017 και συζήτησε δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» της 19ης Νοεμβρίου 2017 (που τον αφορούσε).

Μετά από έρευνα των σχετικών Δηλώσεων του υπόχρεου, η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης αποφάσισε ότι δεν συντρέχει λόγος παραπομπής της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη και κατόπιν τούτου έθεσε την υπόθεση στο Αρχείο».

Η αντίδραση του Γιάννη Στουρνάρα

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Στουρνάρας είχε αρνηθεί από την πρώτη στιγμή όσα του καταλόγιζε το εν λόγω δημοσίευμα για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασής του τη διετία 2012-13.

Μάλιστα, με δήλωσή του, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών υποστήριζε πως η εν λόγω εφημερίδα «ασχολείται διαρκώς και με εμμονικό τρόπο» με τον ίδιο και την οικογένειά του.

Παράλληλα, απέδιδε τις επιθέσεις στη λήψη μέτρων διαφάνειας και εταιρικής διακυβέρνησης από την Τράπεζα της Ελλάδος για συγκεκριμένη μη συστημική τράπεζα, το Σεπτέμβριο του 2016.

«Ασχολούνται μαζί μου, γνωρίζοντας καλύτερα από τον οποιονδήποτε άλλο, ότι σπάνια πολίτης αυτής της χώρας έχει υποστεί τόσους ελέγχους όσους εγώ και η οικογένειά μου. Παρά ταύτα, προέβησαν στο συκοφαντικό αυτό δημοσίευμα, ένα ακόμα στην αλυσίδα παρόμοιων αθλιοτήτων. Άλλωστε, είναι πολύ πρόσφατη η καταδίκη σε φυλάκιση με αναστολή του εκδότη αυτής της εφημερίδας για άλλη συκοφαντία που στρεφόταν κατά της συζύγου μου», είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων.

Loading