Φίλης: «Ο Τσίπρας με απέπεμψε, λόγω Αρχιεπισκόπου»

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός αναφορικά με την αποπομπή του από το υπουργείο Παιδείας, ήταν ο Νίκος Φίλης μιλώντας σήμερα (22/3) σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, ο τέως υπουργός τόνισε ότι η απομάκρυνση του ήταν απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να μην έρθει αυτός σε σύγκρουση με τον Αρχιεπίσκοπο.

«Υπό την απειλή του Αρχιεπισκόπου, με απέπεμψε ο πρωθυπουργός από το υπουργείο Παιδείας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Φίλης και πρόσθεσε: «Αυτός με απέπεμψε και όχι ο Πάνος Καμμένος, γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να απαντήσει στην επιθετικότητα του Αρχιεπισκόπου με την ίδια στάση. Κάτι που θα συνέβαινε εάν με είχε διατηρήσει σε αυτή τη θέση».

“Σκοταδιστικές και αναχρονιστικές αντιλήψεις στο ΣτΕ”

Επιπρόσθετα, ο πρώην υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι η απόφαση αυτή αποδείχθηκε λανθασμένη από την πλευρά του πρωθυπουργού, καθώς έστειλε λάθος μηνύματα. «Η απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά στέλνει ένα σήμα προς την κοινωνία ότι σε κρίσιμους θεσμούς, όπως στο ΣτΕ, επικρατούν σκοταδιστικές αντιλήψεις και αναχρονιστικές».

Τέλος, ο Ν. Φίλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, τονίζοντας ότι στα σημαντικά ζητήματα για τη χώρα θα πρέπει να δημιουργούνται συνενώσεις. Στις οποίες θα πρέπει να συμβάλλει και η κυβέρνηση.

Loading