Φάμελλος: «Το συλλαλητήριο που θα στηρίξει την κυβέρνηση θα είναι των εκλογών του 2019»

«Το συλλαλητήριο που θα στηρίξει την κυβέρνηση θα είναι αυτό των εκλογών του 2019» σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Οι Αταίριαστοι».

Όπως τόνισε ο κ. Φάμελλος: «η βασική συζήτηση που κάνει αυτή τη στιγμή η χώρα είναι με τους γείτονες, οι οποίοι πρέπει να δουν σοβαρά τα ζητήματα αλυτρωτισμού, εθνικισμού, ταυτότητας, γλώσσας και κυρίως ειρήνης και συνεργασίας στα Βαλκάνια. Η Ελλάδα έχει σήμερα μια ισχυρή πολιτική παρουσία στα Βαλκάνια. Αν υπάρχει δυνατότητα να βοηθήσουμε τη χώρα και σε αυτό, να λύσουμε ακόμα ένα πρόβλημα που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προφανώς δεν θα υποτιμήσουμε την ευθύνη. Γιατί ήταν ανύπαρκτη η εξωτερική πολιτική στα Βαλκάνια τόσα χρόνια. Γιατί δεν λύθηκε το θέμα της εμπολέμου κατάστασης με την Αλβανία; Μήπως τελικά δεν ήταν περήφανη η πολιτική μας, ούτε έξω από την Ελλάδα ούτε μέσα; Μήπως το ξεπούλημα, η χρεοκοπία, τα δάνεια με αέρα και όλα αυτά τα κολλητηλίκια με τους νταβατζήδες δεν γινόντουσαν μόνο μέσα αλλά και έξω;» αναρωτήθηκε.

Δημιούργημα των παλαιότερων κυβερνήσεων το Σκοπιανό

Συνεχίζοντας ο Αν. ΥΠΕΝ τόνισε ότι πολλοί συμμετείχαν στο συλλαλητήριο γιατί τους ανησυχεί η αμφισβήτηση της ελληνικότητας του όρου Μακεδονία. Αυτό όμως το δημιούργησαν οι κυβερνήσεις από το 1991 έως και το 2015.

«Είναι ιδιαίτερα υποκριτικό και τυχοδιωκτικό ο Υπ. Εξωτερικών που υπέγραψε τη χρήση του όρου “Μακεδονία” το 1991, ο ίδιος που έριξε την κυβέρνηση το 1992, και μιλάω για τον κ. Σαμαρά, ο οποίος υποστήριξε σε πολλαπλές επίσημες πολιτικές τοποθετήσεις της κυβέρνησης που ήταν πρωθυπουργός -ή διά του κ. Αβραμόπουλου ή διά του κ. Βενιζέλου ή και σε δική του συνέντευξη- τη σύνθετη ονομασία, να πηγαίνει χθες σε ένα συλλαλητήριο κατά της ελληνικής θέσης του Βουκουρεστίου και κατά των δικών του τοποθετήσεων, αμφισβητώντας τον εαυτό του. Είναι υποκριτική η στάση όλων των στελεχών των κυβερνήσεων της ΝΔ, γιατί αυτό σημαίνει είτε ότι στρέφονται κατά του Κ. Καραμανλή, είτε κατά του εαυτού τους, ή ότι -πολύ απλά- κοροϊδεύουν τους ψηφοφόρους τους. Να το πουν λοιπόν τα στελέχη της ΝΔ αν κοροϊδεύουν τους ψηφοφόρους τους, όπως επίσης να το πουν και ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Βορίδης αν τελικά είναι στον ΛΑΟΣ ή στη ΝΔ. Γιατί με τις θέσεις του ΛΑΟΣ είναι συνεπείς, με τις θέσεις της ΝΔ δεν είναι» σημείωσε.

“Δεν θα χαρίσουμε τον Μίκη στους ακροδεξιούς”

Αναφορικά με τη χθεσινή παρουσία και ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο, ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι ως δημιουργός ο Μίκης Θεοδωράκης είναι αναπόσπαστο κομμάτι του DNA του Έλληνα, της κοινωνίας, των αγωνιστών, της εξορίας, όλων αυτών που βασανίστηκαν από τους φίλους του κ. Μιχαλολιάκου που επίσης ήταν χθες στο συλλαλητήριο. «Δεν θα χαρίσουμε τον Μίκη στους ακροδεξιούς. Το τι θα κάνει ο Μ. Θεοδωράκης σήμερα ως πολιτικό πρόσωπο είναι δική του επιλογή, ως καλλιτεχνική φυσιογνωμία και ως δημιουργός ανήκει στην κοινωνία. Προφανώς και δεν συμφωνώ με καμία στιγμή του λόγου του με τον Μ. Θεοδωράκη. Θεωρώ ότι ήταν μια αρνητική στιγμή στην ιστορία του δημιουργού, με πολλές ανακρίβειες και χωρίς γνώση, που οδηγούσε παραπλάνηση των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος.

Loading