Φάμελλος: «Eπιλύουμε χρόνια και συσσωρευμένα προβλήματα της Αν. Αττικής»

Στις περιβαλλοντικές υποδομές της Ανατολικής Αττικής επικέντρωσε την ομιλία του στο 12ο Περιφερειακό Συνέδριο, που ολοκληρώνεται σήμερα, στο Λαύριο, ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, τονίζοντας πως «επιλύουμε χρόνια και συσσωρευμένα προβλήματα Ανατολικής Αττικής.

Ο κ. Φάμμελος παρατήρησε ότι η εκτός σχεδίου και η αυθαίρετη δόμηση,  η καταπάτηση δασικών εκτάσεων, η παραβίαση της Δασικής νομοθεσίας και  η έλλειψη υποδομών διαχείρισης υγρών και στερεών αποβλήτων που παρατηρούνται στη συγκεκριμένη περιοχή, αποτελούν δείγμα του τι συνέβαινε στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Τα έβαλε με τους… πρώην για έλλειψη πολιτικής βούλησης

«Τα θέματα της Ανατ. Αττικής ήταν γνωστά για πολλά χρόνια. Ωστόσο,  η πολιτική βούληση δεν υπήρχε, παρά την ύπαρξη πόρων, παρά την πίεση από την Ευρώπη να λυθούν χρόνια περιβαλλοντικά ζητήματα», τόνισε αναφέροντας ως παραδείγματα  ζητήματα, από τις ταβέρνες στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά, έως και τις υποδομές διαχείρισης υγρών αποβλήτων στη Ραφήνα, το Μαρκόπουλο, το Κορωπί και την Ν. Μάκρη, η έλλειψη των οποίων έχει επιφέρει στη χώρα πρόστιμα, ύψους 24,39 εκατομμυρίων ευρώ.

Δημοκρατικό έλλειμμα η έλλειψη τέτοιων έργων

Όπως είπε, η έλλειψη τέτοιων έργων και υποδομών αποτέλεσε αναπτυξιακό και δημοκρατικό έλλειμμα, στο οποίο συνεισέφεραν συστηματικά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εις βάρος των δημόσιων αγαθών, αλλά και της ανάπτυξης και της ποιότητας ζωής των πολιτών. «Πρόκειται για μια χρόνια σκοπιμότητα,  μια ιδεοληπτική απαξίωση του δημοσίου έναντι του ιδιωτικού και των ιδιωτικοποιήσεων, με τελικό στόχο την ενίσχυση του συστήματος εξουσίας και όχι της ιδιωτικής οικονομίας και την εξυπηρέτηση λίγων συμφερόντων, τύπου Siemens και Novartis ».

«Ανάπτυξη για όλους»

Και πρόσθεσε: «Σήμερα είμαστε εδώ για να συζητήσουμε για ανάπτυξη, για όλους,  μέσα στην κοινωνία και όχι στους προθαλάμους των υπουργικών γραφείων. Καλούμαστε να αποφασίσουμε όλοι μαζί ένα πρόγραμμα δράσης για το μέλλον. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα ότι έχει τη βούληση να το πράξει κινητοποιώντας όλους τους πόρους και το διαθέσιμο δυναμικό της διοίκησης».

Loading