ΥΠΕΞ: «Η Τουρκία δε γνωρίζει ούτε γεωγραφία»

Με μία σύντομη δήλωση απαντά το ΥΠΕΞ στην Τουρκία και στους ισχυρισμούς ότι τα Ίμια ανήκουν στη γείτονα χώρα.

«Η Τουρκία, μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και τον κοινό νου. Εκτός από το να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει ούτε γεωγραφία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο την προκλητική ανακοίνωση που είχε εκδώσει νωρίτερα το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Η προκλητική ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Τουρκία:

«Σε μία δήλωση που έγινε σήμερα από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, γίνεται ο ισχυρισμός ότι έγινε έντονο διάβημα από το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, αναφορικά με ένα επικίνδυνο περιστατικό στα Καρντάκ (σ.σ. Ίμια), παρουσία του δικού μας Γενικού Γραμματέα.

Δυστυχώς, με αυτήν τη δήλωση η ελληνική πλευρά παραπλανά την κοινή γνώμη και παραποιεί τα γεγονότα όπως πάντα.

Η αλήθεια είναι, πως ο γ.γ. του υπουργείου μας, χθες το βράδυ κάλεσε τον γ.γ. του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και τον ενημέρωσε πως στα Καρντάκ, τα οποία ανήκουν στη χώρα μας, υπάρχει έντονη παρουσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον αέρα και στη θάλασσα.

Του ανέφερε πως δεν θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές, πως δεν συμφέρει η ένταση τις δύο χώρες και ζήτησε να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη στάση».

 

Loading