Υλοποιούνται εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Σε τροχιά άμεσης υλοποίησης μπαίνουν πολλές από τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντός των επόμενων ημερών κατατίθεται τροπολογία για την άμεση εκκίνηση της διαδικασίας αύξησης του κατώτατου μισθού των 586 ευρώ, η οποία θα σημάνει την ίδια στιγμή και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού των 512 ευρώ για τους κάτω των 25 χρόνων.

Επιπλέον, εντός των επόμενων εβδομάδων κατατίθεται νομοθετική ρύθμιση προκειμένου μέσα στο 2018 να εξοφληθούν τα αναδρομικά σε δικαστικούς, ένστολους και πανεπιστημιακούς, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σε ό,τι αφορά, μάλιστα, τους γιατρούς του ΕΣΥ και παρά το γεγονός ότι δεν καλύπτονται από τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, πραγματοποιήθηκε ήδη σύσκεψη με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, και τον αναπληρωτή του Παύλο Πολάκη υπό τον πρωθυπουργό και συμφωνήθηκε η αποκατάσταση κι αυτής της “αδικίας”, όπως τη χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές, του δευτέρου μνημονίου.

Αυτό σημαίνει ότι και οι γιατροί του ΕΣΥ θα συμπεριληφθούν στην εν λόγω ρύθμιση για την καταβολή των αναδρομικών.

Γλυκιά εκδίκηση για Αργεντινή

Την ίδια ώρα, στο Μαξίμου παίρνουν γλυκιά εκδίκηση απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω Αργεντινής για όσα έχουν κατά καιρούς “σούρει” για τη Βενεζουέλα του Νικολάς Μαδούρο ο ίδιος και τα στελέχη του.

Γι’ αυτό και πέρα από το να σημειώνουν πως το πρόγραμμα του προέδρου της ΝΔ είναι ίδιο με του ΔΝΤ προσθέτουν στην κριτική τους και το αντίστοιχο του προέδρου της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι, ο οποίος κι εκείνος είχε υποσχεθεί ατζέντα μείωσης των φόρων για τις μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας του, που υποτίθεται πως θα έφερνε την ανάπτυξη αλλά τελικώς φέρνει την επιστροφή του ΔΝΤ στη λατινοαμερικανική αυτή χώρα.

Loading