Εξετάζεται αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Την αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες εξετάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ώστε να διαρκεί  12 μήνες -αντί εννέα μήνες, όπως ισχύει σήμερα.

Σε σχετικές εισηγήσεις έχει προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου επικαλούμενη σοβαρά προβλήματα στελέχωσης σε μονάδες του Έβρου αλλά και στα νησιά καταθέτοντας σχέδιο στο οποίο περιλαμβάνεται και η αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το σχέδιο –το οποίο έχει κατατεθεί και στο πρόσφατο παρελθόν- προβλέπει αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς από εννέα μήνες που είναι σήμερα σε 12 μήνες και για αεροπορία και ναυτικό στους 15 μήνες –από 12 που είναι σήμερα.

ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση στρατιωτικής θητείας

Η πρόταση φέρεται να έχει την έγκριση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου όχι όμως και του ΣΥΡΙΖΑ οι ενστάσεις του οποίου διατυπώνονται μέσω του αν. υπουργού Άμυνας Φώτη Κουβέλη. Αυτό που φαίνεται να αντιπροτείνεται από την ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρόσληψη ΕΠΟΠ με αποτέλεσμα, η πρόταση Καμμένου φαίνεται να είναι ο συνδυασμός προσλήψεων και αύξησης στρατιωτικής θητείας.

Υπενθυμίζεται ότι βασική θέση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση της στρατιωτικής θητείας –και προφανώς όχι οποιαδήποτε αύξησή της.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι το πρόσφατο περιστατικό με τη σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο φέρνει στο προσκήνιο το πρόβλημα της υποστελέχωσης συγκεκριμένων μονάδων με τρόπο εμφατικό καθώς στελέχη του Πενταγώνου έχουν υποστηρίξει ότι εάν ο αριθμός των περιπόλων ήταν μεγαλύτερος, το περιστατικό πιθανότατα δεν θα είχε συμβεί.

Loading