Τσιάρας: «Συνυπεύθυνοι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την κυβερνητική πολιτική»

Μαζί στο «κάδρο» των ευθυνών έβαλε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ  πριν λίγη ώρα.

Ο Κώστας Τσιάρας επισήμανε ότι Τσίπρας-Καμμένος είναι συνυπεύθυνοι για την κυβερνητική πολιτική και πως η πρωτοβουλία που ανέλαβε η ΝΔ θα αποδείξει τη δυσαρμονία που υπάρχει ανάμεσα στις επιλογές της κυβέρνησης και τις επιλογές του ελληνικού λαού.

«Η πολιτική ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης είναι συλλογική για ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο αλλά δεν είναι απρόσωπη» παρατήρησε ο κ. Τσιάρας, ο οποίος πρόσθεσε πως  «επιμερίζεται αφενός στο πρόσωπο του ίδιου του πρωθυπουργού που φέρει την ευθύνη συγκρότησης της κυβέρνησής του, επιμερίζεται και στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση με την ψήφο εμπιστοσύνης, επιμερίζεται στους ίδιους τους βουλευτές που στηρίζουν μια κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της».

Επιτομή του πολιτικού οπορτουνισμού οι ΑΝΕΛ

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ δεν παρέλειψε να επισημάνει ταυτόχρονα, δείχνοντας στην ουσία τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ότι η εμπιστοσύνη δεν παρέχεται σε μια κυβέρνηση αλά κάρτ «ιδίως όταν πρόκειται για πολιτικές επιλογές που καθορίζουν το μέλλον και την ιστορία της πατρίδας».

Ασκώντας έντονη κριτική στη στάση των ΑΝΕΛ τους χαρακτήρισε «επιτομή του πολιτικού οπορτουνισμού και αριβισμού» Κανονική κυβέρνηση που προσέρχεται σε κρίσιμες διαπραγματεύσεις με δύο γραμμές και κυβερνά με δύο κυβερνητικές πλειοψηφίες δεν γίνεται είπε, προσθέτοντας ότι «στη συμφωνία αυτή παραβιάζονται όλες οι κόκκινες γραμμές».

 

Loading