Τσαβούσογλου: “Ξεκινάμε γεωτρήσεις στην Κύπρο”

Σε θέματα που αφορούν το Κυπριακό και την Ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην καθιερωμένη ενημέρωση του προς την επιτροπή του Κοινοβουλίου για τις τελευταίες εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική.

Σ’ ότι αφορά το θέμα των γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο Τούρκος πολιτικός σημείωσε πως η Άγκυρα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο συμπληρώνοντας πως “μαζί με τη νέα πλατφόρμα η οποία θα φτάσει στην περιοχή, ξεκινάμε κι εμείς τις εξορύξεις γύρω από την Κύπρο”.

Επίσης πρόσθεσε πως “ο “Πορθητής” ξεκίνησε την γεώτρηση στην περιοχή “Alanya-1” και σύντομα η Τουρκία θα παραλάβει και δεύτερ πλοίο – γεωτρύπανο το οποίο έχει παραγγελθεί από την κυβέρνηση”.

“Το δεύτερο πλοίο μας σύντομα θα φτάσει. Θα το στείλουμε γύρω από την Κύπρο για να ξεκινήσουμε τις εργασίες. Εμείς δεν είμαστε εναντίον των εξορύξεων γύρω από την Κύπρο. Όμως πρέπει να εξασφαλίσουμε εδώ τα δικαιώματα και των τουρκοκυπρίων Αυτό περιμένουμε και από την ΕΕ και από τη διεθνή κοινότητα” σημείωσε συγκεκριμένα.

Επίσης σ’ ότι αφορά το Κυπριακό ζήτημα τόνισε πως “στο Εθνικό μας ζήτημα της Κύπρου, εμείς είμαστε υπέρ στο να συναντηθούμε άτυπα με όλες τις πλευρές για να ξέρουμε για ποιο πράγμα θα διαπραγματευτούμε. Οι δύο πλευρές και οι εγγυήτριες δυνάμεις να φτάσουν σε μια συμφωνία για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Σε διαφορερική περίπτωση όλες μας οι προσπάθειες θα είναι άκαρπες όπως συνέβη στο Κρανς Μοντανά”.

Loading