«Τσίπρας-Πολάκης είναι το πρόσωπο της κυβέρνησης»

Για τον σάλο που προκλήθηκε μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη κατά του υποψηφίου στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, για τις επερχόμενες ευρωεκλογές αλλά και για την σκανδαλολογία που έχει ξεσπάσει στο πολιτικό σκηνικό, μίλησε στον Flash 99.4 και στην εκπομπή των Θωμά Καλέση και Χρήστου Τσαλικίδη, «Αριστερά και Δεξιά στα FM»,  μίλησε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Συγκεκριμένα, το στέλεχος της ΝΔ μιλώντας για το σχόλιο του Π. Πολάκη εναντίον του Σ. Κυμπουρόπουλου, τόνισε: «Έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι ο κ. Πολάκης είναι το άλλο πρόσωπο του κ. Τσίπρα. Ότι βγαίνει και λέει ο κ. Πολάκης είναι σε γνώση του κ. Τσίπρα και πολλές φορές ο πρωθυπουργός μεταθέτει όσα δεν μπορεί να πει ο ίδιος στον κ. Πολάκη. Ως παράταξη δεν μας κάνει καμιά εντύπωση που ο πρωθυπουργός σ’ αυτή την αήθη επίθεση του κ. Πολάκη προς τον κ. Κυμπουρόπουλο, του παρέχει πλήρη κάλυψη. Και βεβαίως ο ίδιος αναλαμβάνει το βάρος της ευθύνης των δηλώσεων του υπουργού του. Πρόκειται δηλαδή για το ίδιο πρόσωπο της κυβέρνησης. Ξεκάθαρα και δυστυχώς φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας στο δρόμο προς τις εκλογές, έχει αποφασίσει να ταυτιστεί με το χειρότερο πρόσωπο που μπορεί να παρουσιάσει το κόμμα του».

Σχετικά με το κατά πόσο αποπροσανατόλισε την προσοχή του κόσμου, η επίθεση του κ. Πολάκη στον  κ. Κυμπουρόπουλο αναφορικά με το νομοσχέδιο του κ. Γαβρόγλου για την Παιδεία, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: «Ακόμα και αυτό να συμβαίνει, κάνει χειρότερη την τοποθέτηση του κ. Πολάκη, η οποία δυστυχώς είναι σπάνια και πρωτοφανής για τα πολιτικά δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι ο πρωθυπουργός που ευαγγελίζεται ότι είναι προστάτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα έπρεπε όχι μόνο να καταδικάσει τις δηλώσεις αυτές, αλλά να τον αποπέμψει και από την κυβέρνηση».

Για την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί του δώρου των Χριστουγέννων, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης σημείωσε ότι: «Σας παραπέμπω απλά στην επίσημη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, που αναφέρει ότι τέτοιου είδους δήλωση δεν υπάρχει. Σε καμιά περίπτωση δεν έχει ειπωθεί τίποτα τέτοιο από τον κ. Μητσοτάκη και δυστυχώς είναι ένα fake news από ένα συγκεκριμένο έντυπο το οποίο που απ’ ότι φαίνεται εξυπηρετεί και έναν συγκεκριμένο σκοπό. Αντιλαμβάνεστε, πως βαίνοντας προς τις εκλογές το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να μη μεγαλώσει κι άλλο η διαφορά, είναι δεδομένο ότι θα χρησιμοποιήσει ανύπαρκτες δηλώσεις για να κατηγορήσει τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εμείς σε αυτόν τον κατήφορο, δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε».

Σε ερώτηση αν γενικότερα η σκανδαλολογία έχει έναν αποπροσανατολιστικό ρόλο για τις προγραμματικές θέσεις των κομμάτων, ενόψει των ευρωεκλογών, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι: «Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να μιλάει με όρους του παρελθόντος, επειδή ακριβώς δεν έχει πολιτικό αφήγημα. Ξέρει ότι τεσσεράμισι χρόνια τώρα στη διακυβέρνηση της χώρας όλοι οι τομείς πήγαν προς τα πίσω με αποτέλεσμα να μην έχει να επιδείξει κάποιο ουσιαστικό έργο. Στο πλαίσιο αυτό, καταφεύγει σε τέτοιες πρακτικές με σκάνδαλα που είναι υπαρκτά ή ανύπαρκτα ή ανακαλύπτει δράκους στα παραμύθια. Σε κάθε περίπτωση όμως, η πραγματικότητα είναι αυτή, η οποία γυρίζει ως μπούμερανγκ, σ’ αυτόν που πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα. Και είδαμε ότι τις τελευταίες εβδομάδες, μια σειρά από σκάνδαλα που αφορούν τη δική του διακυβέρνηση όπως του κ. Πετσίτη και του κ. Αρτεμίου για τα οποία δεν έχει πάρει θέση. Αυτή η παρελθοντολογία πάντως από την πλευρά του δείχνει και τον πανικό του ενόψει των εκλογών».

Αναφορικά με το αν η πόλωση θυμίζει περισσότερο περίοδο εθνικών εκλογών και όχι ευρωεκλογών, ο Γ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι «για να είμαστε δίκαιοι, αυτό το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό. Αντί να συζητάμε για όλα τα ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης, που έχουν επιπτώσεις στην καθημερινότητα, κάθε Ευρωπαίου, άρα και Έλληνα πολίτη, δυστυχώς αναλωνόμαστε σε μια ατζέντα που αφορά κυρίως εσωτερικά ζητήματα. Αλλά επαναλαμβάνω, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, για παράδειγμα στη Γερμανία μου εξέφρασαν το ίδιο παράπονο. Βεβαίως, για να μη κρυβόμαστε η κάλπη των ευρωεκλογών αποτελεί πρόκριμα για την κάλπη των εθνικών εκλογών. Ας μη ξεχνάμε ότι θα είναι η πρώτη κάλπη σε πανελλαδικό επίπεδο, που θα στηθεί μετά τον Σεπτέμβρη του 2015. Άρα θα εξαχθούν και πολύ συγκεκριμένα πολιτικά ζητήματα».

Loading