Τo ΥΠΕΞ «ξεπλένει» Σκοπιανούς εθνικιστές

Σκοπιανοί εθνικιστές που βρέθηκαν χθες σε διαδήλωση στα Σκόπια για το όνομα της γειτονικής χώρας, έκαψαν ελληνικές σημαίες, αλλά η επίσημη αντίδραση ανώτατης διπλωματικής πηγής ουσιαστικά «ξεπλένει» την κίνηση αυτή.

«Κι εμείς κάψαμε σημαίες Σκοπιανών» απάντησε η ανώτατη διπλωματική πηγή, σε ερώτηση από δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο «Χίλτον» αναφορικά με την κίνηση των διαδηλωτών της χθεσινής συγκέντρωσης στην πΓΔΜ, αλλά και των βασικών αιτημάτων της, ώστε να μην αλλάξει το όνομα και να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

“Δεν προβλήθηκε η διάψευση του Ζάεφ”

Η ίδια πηγή αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας ότι ενημερώθηκε γι’ αυτές από τα ΜΜΕ, ωστόσο διαπίστωσε ότι δεν προβλήθηκαν αναλόγως οι δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, μέσω των οποίων διέψευδε μέρος όσων μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Τέλος, αναφερόμενος στη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα, έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, ο ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Εξωτερικών, απάντησε ότι είναι «καλύτερη από ποτέ» αν και πρόσθεσε ότι «ποτέ δεν είναι αρκετή».

Loading