Τούρκος ΥΠΕΘΑ: «Αν χρειαστεί θα επέμβουμε σε Κύπρο, Αιγαίο, Μεσόγειο»

Η Άγκυρα συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης αναφορικά με την κατάσταση στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, με απειλές εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου.

Στο πλαίσιο αυτό, τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ ο οποίος μιλώντας στην υποδιοίκηση Πολατλί της Άγκυρας, στο πλαίσιο μιας στρατιωτικής άσκησης τόνισε ότι η Τουρκία «δεν πρόκειται να δεχθεί τετελεσμένα στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο» προειδοποιώντας παράλληλα πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε θέση να παρέμβουν όπου χρειαστεί για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα της χώρας».

«Στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί κανένα τετελεσμένο και θα επιτρέψουμε να γίνει οποιοδήποτε βήμα χωρίς την Τουρκία. Όλοι πρέπει να ξέρουν πως στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο δεν μπορεί να επιβιώσει σχέδιο χωρίς τη χώρα μας. Όλοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι πρέπει να αποφεύγουν τις προβοκάτσιες που μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους στην περιοχή» τόνισε συγκεκριμένα ο Ακάρ.

Loading