«Κράτος δικαίου κατά περίσταση η Ελλάδα»

Με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στην οποία υπογραμμίζεται ότι «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, το οποίο έχει πρωθυπουργό και όχι Σουλτάνο» το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απάντησε σήμερα με δική του ανακοίνωση μέσω της οποίας εξαπέλυσε πυρά κατά της ελληνικής κυβέρνησης.  

Στην ουσία η Άγκυρα κατηγορεί την πλευρά της Ελλάδας ότι «ρίχνει το επίπεδο», ισχυριζόμενη παράλληλα ότι η χώρα επικαλείται το κράτος δικαίου, κατά περίσταση και όποτε την βολεύει.

Πριν την ανακοίνωση, είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βάσει των οποίων κατηγόρησε εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα ότι τον είχε διαβεβαιώσει πως σε 10-15 μέρες θα κανόνιζε την επιστροφή των οχτώ τούρκων αξιωματικών σε τουρκικό έδαφος. «Πέρασαν μήνες, πέρασαν χρόνια και ακόμη να το κανονίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος από την Αντιόχεια.

Μετά την εξέλιξη αυτή η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ έχει ως εξής:

«Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιήθηκαν σε χθεσινή ανακοίνωση καταδεικνύουν ότι οι ελληνικές αρχές κάνουν χρήση χαρακτηρισμών που ρίχνουν το επίπεδο. Καταδικάζουμε αυτές τις εκφράσεις που δεν αρμόζουν σε σοβαρό κράτος.

Είναι επίσης γνωστό από την πρόσφατη ιστορία της, ότι η Ελλάδα επικαλείται τις αρχές του κράτους δικαίου και άλλες φορές, όμως αυτή την αρχή την αγνοεί και δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις που λαμβάνονται εκ μέρους των διεθνών δικαστηρίων».

Loading