Τουρκία: «Απαράδεκτες οι επικρίσεις των Ευρωπαίων»

«Απαράδεκτες» χαρακτηρίζει η Τουρκία τις επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ηγετών της, οι οποίοι καταδίκασαν τις «επίμονες παράνομες ενέργειες» της Άγκυρας στη Μεσόγειο και τις διενέξεις της με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τουρκία: “Εξυπηρετούν τα συμφέροντα Ελλάδας και Κύπρου”

«Το ανακοινωθέν (της ΕΕ) περιέχει απαράδεκτες εκφράσεις για τη χώρα μας, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου», δήλωσε σχετικά στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι.

Η ευρωπαϊκή παρέμβαση

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ πήρε σαφή θέση στήριξης της Ελλάδας και της Κύπρου απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις. Μάλιστα, σε χαρακτηριστική δήλωσή τους κατά της Τουρκίας, οι 28 της ΕΕ «καταδικάζουν σθεναρά τις συνεχιζόμενες παράνομες δράσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος και υπογραμμίζουν την πλήρη αλληλεγγύη τους με την Κύπρο και την Ελλάδα».

Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε «σοβαρή ανησυχία» για τη «συνεχιζόμενη κράτηση πολιτών της Ε.Ε. στην Τουρκία» και ζητά την «ταχεία και θετική επίλυση των θεμάτων αυτών σε διάλογο με τα κράτη-μέλη».

 

Loading