Τι συζήτησαν Τσίπρας – Αναστασιάδης στο Μαξίμου

«Πλούσια» ατζέντα περιλάμβανε η συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα (17/9) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, οι ηγέτες των δύο κρατών εστίασαν στη σημασία της επανεκκίνησης των συνομιλιών για το Κυπριακό, ενώ συζήτησαν και για τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα και τις σχέσεις Ευρώπης – Τουρκίας.

Η σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου αναφέρει τα εξής:

«Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στη σημασία επανεκκίνησης των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες που διαμορφώθηκε κατά τον τερματισμό των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά, μην παραγνωρίζοντας παράλληλα και τα υπόλοιπα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Επιπλέον, συνομίλησαν για τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα, τις ευρωτουρκικές σχέσεις, καθώς και τις τριμερείς και τετραμερείς συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη περίοδο, οι οποίες συμβάλλουν καθοριστικά στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Loading