Τι είπαν Κοτζιάς – Ντιμιτρόφ μετά τη συνάντησή τους

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν στα Σκόπια ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Μετά τη συνάντηση, οι δύο ΥΠΕΞ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ενώπιον των ΜΜΕ και αναφέρθηκαν στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων των δύο χωρών.

Τι είπε ο Νίκος Κοτζιάς:

«Είναι χαρά μου να είμαι ξανά στη βόρεια φίλη χώρα. Είχαμε πει ότι μόλις αλλάξει το όνομα στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, θα έρθουμε στην χώρα σας για να υποστηρίξουμε την ένταξή σας στην πρωτοβουλία Ιόνιου – Αδριατικής.

Πιστεύω βαθιά, ότι εάν μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα που δεν τα δημιουργήσουμε εμείς, αλλά τα βρήκαμε, αυτό θα βοηθήσει την οικονομική συνεργασία, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Το εύκολο στην πολιτική είναι να μην κάνεις τίποτα. Οι πολιτικοί οφείλουν να βρίσκουν λύσεις.

Πιστεύουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό, από τον οποίο έχουν να κερδίσουν και οι δυο πλευρές. Δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιος χαμένος. Δεν μπορείς να πάρεις όλα όσα έχεις στο νου σου. Πρέπει να πάρεις αυτό που είναι κύριο για εσένα και να δώσεις αυτό που είναι κύριο για τον άλλον. Οι σχέσεις των δύο χωρών πρέπει να ακολουθήσουν τις πολύ καλές σχέσεις των δύο λαών».

Τι είπε ο Νικολά Ντιμιτρόφ:

«Προσπαθούμε να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη, ωστόσο υπάρχουν προκαταλήψεις ακόμα. Υπάρχει πραγματικά επιθυμία για εξεύρεση λύσης του ζητήματος. Θα συνεχίσουμε την επόμενη εβδομάδα μαζί με τον μεσολαβητή για το θέμα αυτό. Θα δούμε αν υπάρχει ανάγκη θα συναντηθούμε και άλλες φορές».

Loading