Τηλεοπτική ολομέτωπη στον Μητσοτάκη!

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Στο ζήτημα της επταήμερης εργασίας, την οποία άφησε ανοιχτή με τη διακαναλική του συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα εστιάσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την αποψινή (Δευτέρα) τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha.

Ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να χαρακτηρίσει εφιαλτικό το σχέδιο του προέδρου της ΝΔ- κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ιδιωτικοποιήσεις, μειώσεις συντάξεων κι ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ-, υποστηρίζοντας, πάντως, πως οι πολίτες δεν θα του κάνουν τη χάρη να το εφαρμόσει.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας θα επισημάνει πως ο κ. Μητσοτάκης χαϊδεύει τα αφτιά της ακροδεξιάς, όπως φάνηκε κι από τη στάση του απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ θα τον αποκαλέσει ξανά εκπρόσωπο των ελίτ κι όχι των πολλών.

Παραλλήλως, θα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας πως η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί “ωρολογιακή βόμβα” στα θεμέλιά της συνολικώς, αλλά και σε κάθε κράτος ξεχωριστά.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα επιτεθεί για μια ακόμα φορά στον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, τον οποίο ταυτίζει με τον κ. Μητσοτάκη.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός θα χαρακτηρίσει τα νέα φιλοαναπτυξιακά μέτρα μόνιμα και με στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη κι όχι προεκλογικές παροχές.

Θα καλέσει, μάλιστα, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει ξεκάθαρη θέση για το αν θα τα ψηφίσει ή όχι και να πάψει να παίζει σε δύο ταμπλό.

“Ριζώνει η Προοδευτική Συμμαχία”

Ο κ. Τσίπρας, εξάλλου, δεν θα παραλείψει να επιτεθεί και στο ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας πως εδώ και καιρό έχει εξελιχθεί στον καλύτερο σύμμαχο της πιο δεξιάς ΝΔ των τελευταίων δεκαετιών.

Θα σημειώσει, μάλιστα, πως η Φώφη Γεννηματά αυταπατάται αν θεωρεί πως θα καταφέρει να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και πως το κόμμα της θα δρέψει τους καρπούς της ήττας του, αφού οι προοδευτικοί πολίτες τους γυρνούν την πλάτη.

Σε σχέση με το μέλλον της Προοδευτικής Συμμαχίας, ο κ. Τσίπρας εκτιμά πως το κρίσιμο στοιχείο είναι να ριζώσει στο τοπικό επίπεδο, κι αυτό συμβαίνει, αν κοιτάξει κανείς τη μαζικότητα των εκδηλώσεων που έχουν ως τώρα πραγματοποιηθεί ανά την Ελλάδα.

Loading