«Τζ. Πάιατ: «Οι δυο στρατιωτικοί πρέπει να επιστρέψουν σπίτι τους»

Μήνυμα προς την Άγκυρα ότι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί πρέπει να επιστρέψουν σπίτι τους έστειλε ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ μέσω συνέντευξής του στο «Vice». Ο έμπειρος διπλωμάτης δήλωσε ακόμα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπιστεύονται την Ελλάδα και τους ηγέτες της.

«Διατηρούμε έναν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στους Έλληνες ηγέτες που χειρίζονται αυτά τα θέματα. Νομίζω ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν αναταράξεις τους επόμενους δυο μήνες, ενόψει της επανεκλογής Ερντογάν. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζέφρι Πάιατ.

«Οι δυο στρατιωτικοί πρέπει να επιστρέψουν σπίτι τους»

Στην ερώτηση αν υπάρχει ελπίδα να γυρίσουν σύντομα στις οικογένειές τους οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, ο Αμερικανός Πρέσβης απέφυγε να κάνει προβλέψεις. «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το θέμα και ότι πιστεύουμε ότι αυτοί οι δυο στρατιωτικοί πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειές τους. Επίσης, πιστεύουμε ότι είναι συμφέρον, τόσο για την Τουρκία όσο και για την Ελλάδα να υπάρξει μια σταθερή, ομαλή συνεργατική σχέση μεταξύ των δυο χωρών» απάντησε, βάζοντας τελεία στο θέμα.

 

Loading