Τζούφη: «Μετά τον Αύγουστο ενισχύουμε τον χώρο της Παιδείας»

Για την είσοδό της στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά και για τις αλλαγές που αναμένεται να σηματοδοτηθούν στο κυβερνητικό έργο μετά τον μίνι-ανασχηματισμό, μίλησε η νέα υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9».

«Θεωρώ πολύ τιμητική την τοποθέτησή μου από τον πρωθυπουργό, αλλά και την υποστήριξη που μου παρείχε ο υπουργός Παιδείας, με τον οποίο είχαμε μια μακρά κοινοβουλευτική συνεργασία» υπογράμμισε αρχικά η Μ. Τζούφη και σχετικά με τις αλλαγές που αναμένεται να υπάρξουν στο κυβερνητικό έργο μετά τον ανασχηματισμό πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε, οι ρυθμοί πρέπει να ανεβαίνουν κι αυτό γιατί οι ευθύνες και οι ανάγκες είναι πάρα πολλές και το στοίχημα πολύ μεγάλο. Βεβαίως ο καθένας μας κρίνεται, όχι γι’ αυτά που λέει, αλλά γι’ αυτά που μπορεί να φέρει ως αποτέλεσμα, που να έχουν και κοινωνικό αποτύπωμα».

Και συνέχισε λέγοντας πως…«ευελπιστούμε ότι θα έχουμε πολύ περισσότερες δυνατότητες ή βαθμούς ελευθερίας μετά τον Αύγουστο του 2018, ώστε να μπορέσουμε να ενισχύσουμε πρωταγωνιστικά τον χώρο της Παδείας».

“Δώσαμε μάχες μέσα από τη συνδικαλιστική δράση”

Αναφορικά με την δική της είσοδο στο κυβερνητικό σχήμα, η νέα υφυπουργός τόνισε πως…«για πολλά χρόνια μέσα από τη συνδικαλιστική δραστηριότητα με πολλούς άλλους ανθρώπους, δώσαμε μάχες για κρίσιμες αλλαγές και τώρα πρέπει εν τοις πράγμασι να αποδείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε, όλοι μαζί, διότι η προσπάθεια πρέπει να είναι συλλογική».

Σ’ ότι αφορά την ατζέντα του υπουργείου Παιδείας την περίοδο αυτή, υπογράμμισε ότι…«ήδη συζητήσαμε και πριν από δύο μέρες νομοθετήσαμε για το πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής, έχουν ξεκινήσει πολύ μεγάλες συζητήσεις για συγκλίσεις στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στην Ήπειρο, ενώ υπάρχει και ένας στρατηγικός σχεδιασμός για την επόμενη πενταετία με την δημιουργία τέτοιων ιδρυμάτων. Που να μπορούν και ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, αλλά να αποτελούν και ελκυστικό τόπο για την επάνοδο της νέας γενιάς, που έχει φύγει στο εξωτερικό».

Και πρόσθεσε πως…«εκείνο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε με σταθερότητα, να προσπαθούμε να κάνουμε εκείνες τις μεταβολές, που είναι απαραίτητες και για οι οποίες για να προχωρήσουν και να αφήσουν αποτύπωμα, πρέπει να διευρύνουμε τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. Η προσπάθειά μας αυτή τη στιγμή και το στοίχημα για τη χώρα, είναι η έξοδος από το καθεστώς της επιτροπείας, τον Αύγουστο του 2018 κι από εκεί και πέρα συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα».

Loading