Τζιτζικώστας: «Η Κεντρική Μακεδονία ατμομηχανή ανάπτυξης»

Την άποψη ότι η Κεντρική Μακεδονία μπορεί να αποτελέσει «ατμομηχανή ανάπτυξης για όλη τη χώρα» εξέφρασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας από το βήμα του 11ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου που διεξάγεται στην δυτική Θεσσαλονίκη.  

«Εμείς μπορούμε. Το αποδείξαμε. Λύστε μας τα χέρια. Από την ερχόμενη Πέμπτη και μετά τον ευρύ διάλογο που θα γίνει στο συνέδριο, να δώσει λύσεις στα ζητήματα που θα της παρουσιαστούν» πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της κήρυξης έναρξης του συνεδρίου, ο Απ. Τζιτζικώστας απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Σ’ ότι αφορά την υπόλοιπη ομιλία, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους το συνέδριο έχει ιδιαίτερη σημασία, στεκόμενος στο γεγονός ότι «θα ακουστεί καθαρά η φωνή, οι θέσεις και οι προτάσεις των φορέων της Περιφέρειας, θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα ανάπτυξης της περιοχής, ενώ παράλληλα θα προωθηθούν τα ζητήματα που είναι μείζονα στην προσπάθεια που κάνουν όλοι για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ενίσχυση των επιχειρήσεων της περιοχής».

“Αυτό που προέχει, το συμφέρον των πολιτών”

«Αυτό που πραγματικά έχει σημασία, δεν είναι ούτε οι αριθμοί, ούτε τα ποσοστά, ούτε οι πολιτικές αφετηρίες, ούτε οι προσωπικές φιλοδοξίες, είναι το συμφέρον του τόπου και όλων ανεξαιρέτως των πολιτών. Γι΄ αυτό πρέπει πάντα και αυτός είναι ο δικός μας δρόμος, να επικεντρωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στους στόχους, όχι στα προβλήματα, στις απαντήσεις, όχι στις δικαιολογίες. Οι προκλήσεις τις νέας εποχής είναι τεράστιες. Αληθινή σιγουριά υπάρχει πλέον μόνο στην πρόοδο, τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές. Εμείς δεν φοβόμαστε το μέλλον. Δεν διστάζουμε να σηκώνουμε το βάρος και το μέγεθος της ευθύνης που αναλάβαμε, απέναντι στον τόπο και τους πολίτες», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ενώ σχετικά με την προσπάθεια για ανάπτυξη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας υπογράμμισε ότι «μετά όσα περάσαμε, δεν μπορούμε να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα γυρίσει εκεί που ήταν για χρόνια πριν την κρίση, στην επίπλαστη ευημερία και τα δανεικά. Πραγματική ευημερία στη χώρα θα υπάρξει, βαδίζοντας όχι στον παλιό δρόμο, αλλά σε ένα διαφορετικό, νέο και σύγχρονο δρόμο.

Το δρόμο της προσπάθειας και της ανταγωνιστικότητας. Το δρόμο της επιχειρηματικότητας, της δημιουργίας και της καινοτομίας. Της εξωστρέφειας και της αξιοποίησης των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων. Το δρόμο της υγιούς, της βιώσιμης ανάπτυξης. Της ανάπτυξης που έχει διάρκεια και διαχέεται στην κοινωνία, φτάνοντας σε όλους τους πολίτες».

Loading