«Ούτε ανασχηματισμός, ούτε παραιτήσεις»

Ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν θα γίνει ούτε ανασχηματισμός, ούτε θα υπάρξουν «καρατομήσεις» με παραιτήσεις έστειλε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «οι παραιτήσεις αυτήν την ώρα στοχεύουν σε επικοινωνιακή αποσυμπίεση», προσθέτοντας ότι «η πολιτική και επιχειρησιακή αποτίμηση θα γίνει όταν έρθει η ώρα, όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Παράλληλα απέκλεισε και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, σημειώνοντας με νόημα πως «αυτήν τη στιγμή είναι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τον πρωθυπουργό».

«Παιχνίδι επικοινωνιακής τυμβωρυχίας»

Όσον αφορά στο αν οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ενημερωνόταν στο κέντρο επιχειρήσεων, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίασε πως «οι νεκροί ούτε κρύβονται, ούτε εικάζονται».

Όπως πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στις 23:30 της Δευτέρας στο κέντρο επιχειρήσεων. Την ώρα εκείνη δεν υπήρχαν ούτε διασταυρωμένοι ούτε επιβεβαιωμένοι νεκροί. Ο πρωθυπουργός διέκοψε τη συνεδρίαση στις 12:30 για να κάνει μια δήλωση λέγοντας ότι πρώτο μέλημα είναι η ανθρώπινη ζωή. Το δευτερόλεπτο που η κυβέρνηση διασταύρωσε την πληροφορία για νεκρούς εγώ ο ίδιος στις 2:30 ενημέρωσα τον ελληνικό λαό. Πώς να κρύψεις νεκρούς; Είναι αδύνατον». Φυσικά δεν παρέλειψε να επιτεθεί στα κόμματα της αντιπολίτευσης προσθέτοντας πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν πρόκειται να μπει «στο παιχνίδι της επικοινωνιακής τυμβωρυχίας».

Τέλος, σχολιάζοντας την «κρυφή» επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Μάτι υποστήριξε πως: «Αν ο πρωθυπουργός είχε επιλέξει επίσκεψη συνοδεία καμερών θα μας κατηγορούσατε για επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης».

Loading