Τζανακόπουλος: «Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ενδεχόμενο ατυχήματος με την Τουρκία»

Ανοικτό άφησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος το ενδεχόμενο ατυχήματος με την Τουρκία στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναφερόμενος στην ένταση με την Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  επισήμανε ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα θερμό επεισόδιο στο μέλλον.

«Η Τουρκία έχει κλιμακώσει τη ρητορική της, έχει ανοίξει σειρά μετώπων. Μας προβληματίζει. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα ενδεχόμενο ατυχήματος, ωστόσο δουλεύουμε στην κατεύθυνση να μην συμβεί κάτι τέτοιο. Πολύ σύντομα θα δείτε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση», σημείωσε. Υποστηρίζοντας ότι τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και η Κυβέρνηση, εργάζονται για να μην συμβεί κάποιο «ατύχημα».

«Αναμένουμε το κατηγορητήριο»

Αναφερόμενος στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν φυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη, ο κ. Τζανακόπουλος παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στο κατηγορητήριο. Όπως είπε: «Αναμένουμε το κατηγορητήριο, που θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά και μόνο στην είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή», προσθέτοντας ότι εφόσον η Τουρκία αρκεστεί σε αυτό τότε η επιστροφή τους στην Ελλάδα είναι θέμα μερικών εβδομάδων.

«Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η επιστροφή τους το συντομότερο δυνατόν. Παίρνουμε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες» εξήγησε.

Αμέσως μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πήρε σαφείς αποστάσεις από τον Πάνο Καμμένο και την αναφορά του περί «ομηρίας» των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, εκτιμώντας ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη λέξη «μεταφορικά».

Loading