Τα τρία «πρέπει» για να ξεκινήσει η Superleague

Τα τρία «πρέπει» που πρέπει να ακολουθήσουν οι ομάδες για να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα της Superleague παρουσίασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί ειλικρινή τη συγγνώμη Σαββίδη απάντησε λακωνικά πως «αυτό θα το κρίνει ο δικαστής», ενώ διευκρίνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα εφόσον «δεν υπάρχουν σαφείς δεσμεύσεις».

Τα τρία «πρέπει» του Βασιλειάδη

Τα τρία «πρέπει» του Βασιλειάδη που θα σημάνει και την επανέναρξη των αγώνων ποδοσφαίρου είναι η αλλαγή του ποινικού κώδικα, ο υποβιβασμός των ομάδων που οι οπαδοί τους εμπλέκονται σε επεισόδια και η αλλαγή στους κανόνες ασφαλείας.

Για την αλλαγή στον ποινικό κώδικα ο υφυπουργός αθλητισμού απαιτεί να μπουν επιπλέον πειθαρχικές προβλέψεις, ακόμα και για δηλώσεις προπονητών ή παραγόντων.

Για τον υποβιβασμό για επεισόδια ο υφυπουργός θέλει να θεσμοθετηθεί ότι αν μια ομάδα που συμμετέχει δυο φορές σε επεισόδια θα «πέφτει» κατηγορία.

Τρίτον, «για να σταματήσει το γαϊτανάκι» μεταξύ αστυνομίας και ΠΑΕ που αφορά στις μεταθέσεις ευθυνών για την προστασία και την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα, πιθανά επεισόδια και λοιπά, ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε: «Από την πόρτα και μέσα, να γίνεται ό,τι γίνεται στην Ευρώπη. Η ευθύνη θα είναι των ΠΑΕ».

Loading