Τα ελληνοτουρκικά βάζει στη «μεγάλη εικόνα» η ΝΔ

Του Χρήστου Τσαλικίδη

Τα ελληνοτουρκικά βάζει στη «μεγάλη εικόνα» της πολιτικής επικαιρότητας η ΝΔ. Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει τον Αλέξη Τσίπρα προ των ευθυνών του για τα εθνικά θέματα, στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την πρόταση της ΝΔ να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τους κυρίους Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη.

Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να κάνει ειδική αναφορά στην περιπέτεια που βιώνουν επί μια εβδομάδα οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνει λόγο για «τραγικές ευθύνες» του Μεγάρου Μαξίμου στη διαχείριση του συγκεκριμένου ζητήματος.

«Επικίνδυνη η κυβέρνηση για τη χώρα»

Ακόμη θα επιτεθεί στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «υποτίμησε» το περιστατικό και θα θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την άμεση επιστροφή των στρατιωτικών μας. Μάλιστα, με αφορμή την κλιμάκωση της έντασης με τους γείτονες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επαναλάβει παλαιότερη θέση που εξέφρασε στο Κοινοβούλιο ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι επικίνδυνη για τη χώρα.

Από εκεί και πέρα, κύκλοι της Πειραιώς επισημαίνουν ότι η στάση της Τουρκίας την τελευταία εβδομάδα «δηλητηριάζει» τις διμερείς μας σχέσεις και πως η Άγκυρα εφαρμόζει μια «απαράδεκτη» τακτική η οποία πυροδοτεί το φυτίλι της ελληνοτουρκικής κρίσης, καταπατώντας τους άγραφους κανόνες αμοιβαίου σεβασμού.

«Επιτακτική ανάγκη η ενιαία εθνική στάση»

Σε ό,τι αφορά τη στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση, οι ίδιοι κύκλοι κάνουν λόγο για την ανάγκη μιας ενιαίας εθνικής στάσης. Το είπε εξάλλου την Τρίτη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σύμη και τη Ρόδο, όταν υπενθύμισε πως ενωμένος ο ελληνισμός δεν έχει να φοβάται τίποτα και κανέναν.

Στοχοποιώντας τους Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη

Κατά τα λοιπά, σε ό,τι αφορά την πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση προανακριτικής, για το αδίκημα της απιστίας των κυρίων Κουρουμπλή, Ξανθού και Πολάκη λόγω μη έκδοσης δελτίου φαρμάκων, η όλη διαδικασία θα ξεκινήσει γύρω στις 12 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με μυστική ψηφοφορία.

Επί της διαδικασίας, θα στηθούν τρεις κάλπες. Μία για κάθε έναν από τους υπουργούς της συγκυβέρνησης. Θα έχουν προηγηθεί οι εισηγήσεις  9 ομιλητών, ενώ οι εγκαλούμενοι υπουργοί θα μπορούν να τοποθετηθούν για περίπου 20 λεπτά ο καθένας.

Loading