Τατσόπουλος: «Παραμένω στην κεντροαριστερά»

Για τη “μεταγραφή” του στη Νέα Δημοκρατία μίλησε στην εκπομπή “Politik – Μιλάμε Πολιτικά”, στον Flash Radio 99.4, ο Πέτρος Τατσόπουλος.

«Είναι συνεργασία, δεν είναι προσχώρηση. Δεν έγινα ξαφνικά κεντροδεξιός, παραμένω πάντα στο χώρο της κεντροαριστεράς», δήλωσε αρχικά ο γνωστός συγγραφέας, πριν εξηγήσει πώς προέκυψε η συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία ενόψει των προσεχών βουλευτικών εκλογών:

«Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι θέλει να φτιάξει ένα συνασπισμό, ότι η διέξοδος από τη σημερινή διγλωσσία είναι ένα ευρύτερο σχήμα, στο οποίο θα υπάρχουν απόψεις που θα φτάνουν μέχρι τις παρυφές της αριστεράς. Έχω επίγνωση ότι οι δικές μου απόψεις αποτελούν μειοψηφία μέσα στη Νέα Δημοκρατία και ξέρω ότι ποτέ η μειοψηφία δεν θα επικρατήσει της πλειοψηφίας.

Με τον εκλογικό νόμο που έχουμε και θα ισχύσει για τελευταία φορά, δεν μπορεί να δημιουργηθεί κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα. Το ’12 δεν μπορούσε να σχηματιστεί χωρίς τη Νέα Δημοκρατία. Άρα το δίλημμα για τις επόμενες εκλογές θα είναι “ή συνεργάζεσαι με το πρώτο κόμμα και σχηματίζεις κυβέρνηση ή πας σε νέες εκλογές με το αναλογικό σύστημα και η ακυβερνησία είναι εξασφαλισμένη”. Δεν θέλουμε να γίνουμε ένα ακυβέρνητο χωριό όπου θα βράζουμε στο ζουμί μας…».

«Δεν πήγα στη ΝΔ χωρίς τη θέλησή της»

Ερωτηθείς για την παλαιότερη δήλωσή του «δεν πάω στη ΝΔ», ο κ. Τατσόπουλος σχολίασε:

«Είχα πει ότι δεν θα πήγαινα ποτέ σε ένα κόμμα παρά τη θέληση του ίδιου του κόμματος. Φαντάζεστε να πάω στη Νέα Δημοκρατία και να χτυπάω τα κουδούνια; Πάντα έτσι γίνεται με τα μεγάλα κόμματα. Ο λόγος που έρχονται σε ανθρώπους σαν και μένα είναι, ότι κρίνουν πως με αυτόν τον τρόπο διευρύνεται το εκλογικό τους ακροατήριο.

Μπορώ τις ιδέες μου, λίγο-πολύ, να τις συζητώ με οποιονδήποτε. Έχω πρόσβαση στα ΜΜΕ να εκφράζω τις ιδέες μου. Δεν έχω κάποιο απωθημένο. Η πολιτική δεν είναι να μαζευόμαστε και να λέμε τις ιδέες μας. Πολιτική είναι να κάνεις πράγματα».

«Να πληρώσει στην κάλπη ο Αλέξης Τσίπρας»

Παράλληλα, ο κ. Τατσόπουλος άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας:

«Θυμάστε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης; Είναι σαν να διαβάζεις ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας. Τίποτα από όσα έλεγε δεν έχει εφαρμοστεί. Ζήτησε ποτέ συγγνώμη ο Τσίπρας για αυτό; Μιλούσε με έναν κόσμο που ήταν έτοιμος να τον προδώσει το επόμενο ημίωρο. Γιατί πήγε με αυτή τη διγλωσσία ως το τέλος;

Όταν ήμουν στο ΣΥΡΙΖΑ, έλεγα διαρκώς στο Λαφαζάνη να αφήσει το θέμα της δραχμής. Το αντιμετώπισε με τον οικονομικό του αναλφαβητισμό και μας κόστισε 100 δισ. Ελπίζω (ο ΣΥΡΙΖΑ) να πληρώσει στην κάλπη αυτή τη διγλωσσία. Όταν επιβραβεύουμε τέτοιες συμπεριφορές, περνάμε στη διαδικασία της ψυχανάλυσης. Δεν πρέπει να γυρίσει στην αντιπολίτευση;».

«Ντόπερμαν του Τσίπρα ο Πολάκης»

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Τατσόπουλος μίλησε με σκληρά λόγια και για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, για τον οποίο σχολίασε:

«Αν κάνει μία γάτα μια ζημιά, ο ιδιοκτήτης απαλλάσσεται, γιατί η γάτα είναι απειθάρχητο ον. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου τιμωρείται. Ο Πολάκης είναι το σκυλί, εμφανισιακά μοιάζει σε ντόπερμαν. Δεν κάνει τίποτα χωρίς να ρωτήσει τον Τσίπρα. Αν του έβαζε φίμωτρο ή πολύ περισσότερο τον έβγαζε από την κυβέρνηση, θα λέγαμε ότι “το αφεντικό είναι διαφορετικό”.

Και με τον Χίτλερ και με τον Στάλιν τηρήθηκε η λογική που παρατηρείται τώρα. Λέγανε ότι ο Στάλιν… δεν ξέρει για τα γκουλάγκ. Το να έχεις καλούς συνεργάτες είναι ταλέντο. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Καραμανλής ήξεραν να διαλέγουν καλούς συνεργάτες, είχαν αυτή την ικανότητα».

Loading