Τάζουν διορισμούς στο Δημόσιο με φόντο τα αποκαΐδια

Του Χρήστου Τσαλικίδη

Με τη ρήση «να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι» μοιάζουν ορισμένες από τις παροχές που υποσχέθηκε το Μέγαρο Μαξίμου στους πυρόπληκτους της ανατολικής Αττικής, φτάνοντας στο σημείο να τάξει μέχρι και διορισμούς στο δημόσιο με φόντο τα αποκαΐδια.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μετά το τέλος της ειδικής σύσκεψης: «Ένα συγγενικό πρόσωπο α’ ή β΄ βαθμού ή σύζυγος θύματος από την πυρκαγιά αποκτά δικαίωμα διορισμού σε φορείς της γενικής κυβέρνησης. Δικαίωμα διορισμού αποκτούν και τα άτομα που υπέστησαν αναπηρία ποσοστού 67% και άνω λόγω της πυρκαγιάς».

Είναι προφανές ότι στην κυβέρνηση εξισώσουν την απώλεια ανθρώπινων ζωών με μια θέση στο Δημόσιο, υπακούοντας σε μικροπολιτικά παιχνίδια που έχουν ως βάση τους γνωστούς τακτικισμούς του Αλέξη Τσίπρα.

Αντί, δηλαδή, η πολιτεία να σχεδιάσει τις πολιτικές εκείνες που θα απέτρεπαν την τραγωδία με τους 81 νεκρούς, τους 187 τραυματίες και τον απροσδιόριστο αριθμό αγνοούμενων, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προσπαθούν -κατόπιν εορτής- να χρυσώσουν το χάπι όσων πενθούν την απώλεια συγγενικών τους προσώπων από τις φονικές πυρκαγιές.

Μόνο που καμία μονιμότητα και καμία θέση στο Δημόσιο δεν είναι αρκετή για να κλείσει την πληγή που άνοιξε η τραγωδία στο Μάτι και τη Ραφήνα.

Από Παρασκευή η κριτική και οι ευθύνες

Σε ό,τι αφορά τη θέση της ΝΔ η κριτική προς την κυβέρνηση και ο καταλογισμός ευθυνών θα ξεκινήσει την Παρασκευή, όταν και ολοκληρώνεται το τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα της φωτιάς. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πειραιώς αποφασίστηκε ότι θα γίνει λεπτομερής ανάλυση της κατάστασης και θα χυθεί άπλετο φως στα αίτια της τραγωδίας. Σε αυτήν συμμετείχαν οι Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης, οι αρμόδιοι τομεάρχες Μάκης Βορίδης και Μάξιμος Χαρακόπουλος, καθώς επίσης και οι πρώην υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας και Βασίλης Κικίλιας.

Σήμερα, με πρωτοβουλία της ΝΔ, ομάδα γιατρών θα βοηθήσουν εθελοντικά τους συναδέλφους τους στα κέντρα υγείας της Ραφήνας και της Νέας Μακρής, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στις οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους εξαιτίας της φωτιάς.

Loading