Σ. Φάμελλος: «Τραγική η δήλωση της κας Γεννηματά για εκλογές»

«Τραγική» αποκάλεσε ο Σωκράτης Φάμελλος τη δήλωση της Φώφης Γεννηματά για εκλογές πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ότι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επέλεξε λάθος στιγμή να θέσει το ζήτημα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που η χώρα κάνει την τελευταία της αξιολόγηση, ώστε να βγει από το πρόγραμμα, η κα. Γεννηματά ζητά να σταματήσει η αξιολόγηση και να γίνουν εκλογές. Να επιλέγει δηλαδή ένα πολιτικό σχέδιο που ισοδυναμεί με ταφόπλακα στην πορεία της χώρας».

«ΝΔ και ΔΗΣΥ ενδιαφέρονται για τις καρέκλες»

«Τα δύο κόμματα που κυβερνούσαν για χρόνια, που χρεωκόπησαν την πατρίδα μας και μας έβαλαν στα μνημόνια, δηλώνουν σήμερα σε όλους τους Έλληνες, να μην βγούμε από το πρόγραμμα, αλλά να κάνουμε εκλογές! Νομίζω, ότι όλα αυτά αποτελούν μια ξεκάθαρη αντανάκλαση  των πολιτικών τους προθέσεων, οι οποίες περιστρέφονται γύρω από το ενδιαφέρον τους για τις καρέκλες τους και όχι για τη χώρα και τους πολίτες της».

Στη συνέχεια, ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για την επόμενη μέρα της εξόδου από το πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να χαράξουμε μια βαθιά γραμμή ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση, δηλαδή ανάμεσα στην εργασία και την τιμιότητα των πολλών και της «οικονομίας – φούσκας» των λίγων. «Αυτή η βασική αλλαγή αποτελεί θέμα συζήτησης και με τους σοσιαλιστές ηγέτες της Ευρώπης,  αφορά την Ελληνική κοινωνία και πιθανόν και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής. Είμαστε ανοικτοί σε τέτοιες συζητήσεις, διότι μας ενδιαφέρει η επόμενη μέρα της χώρας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο κακό παρελθόν να επανέλθει. Εμείς οι πολιτικοί οφείλουμε να αναβαθμίζουμε και όχι να υποβιβάζουμε την πολιτική, θέτοντας υψηλούς και πρωτοπόρους στόχους για την κοινωνία και τη χώρα».

«Από τον Αύγουστο δεν θα ρωτάμε κανέναν…»

Επίσης, πρόσθεσε ότι είναι εφικτές αρκετές θεσμικές αλλαγές, μετά τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί τα δικά της πολιτικά εργαλεία. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η χώρα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα παραμείνει σε διαδικασία παρακολούθησης των αποτελεσμάτων, όπως ισχύει για όλα τα κράτη μέλη: «Από τον Αύγουστο και μετά, δεν θα είμαστε υποχρεωμένοι να ρωτάμε πριν σχεδιάσουμε τις πολιτικές μας, αλλά όπως ισχύει σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης, θα απολογίζουμε  το ποσοστό χρέους και ανάπτυξης, δημοσιονομικού πλεονάσματος ή ελλείμματος».

Loading