Σύμβουλος Ερντογάν: «Μύγα η Ελλάδα, τα βάζει με γίγαντα”

Νέο «χτύπημα» και νέα πρόκληση προς την Ελλάδα από τον Γιγίτ Μπουλούτ, τον επικεφαλής των συμβούλων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Με δηλώσεις του στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Τουρκίας, το TRT Haber, ο στενός συνεργάτης του Τούρκου προέδρου παρομοίασε τη χώρα μας με μία «μύγα που τα βάζει με έναν γίγαντα»!

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι οι συνέπειες σε βάρος της Ελλάδας θα είναι «τρομερές», σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, απειλώντας ευθέως τη χώρα μας.

«Θα απαντήσουμε…»

Μεταξύ άλλων, στο επιθετικό παραλήρημά του, ο σύμβουλος του Ερντογάν εμφανίστηκε απολύτως βέβαιος για τις στρατιωτικές δυνάμεις και τον εξοπλισμό της γείτονας χώρας.

Μάλιστα, βάζει στο «παιχνίδι» και τις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι αν οι Αμερικανοί «σχεδιάζουν να βάλουν την Ελλάδα να συγκρουστεί με την Τουρκία στο Αιγαίο, ενώ ο τουρκικός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις στη Συρία, να μην έχουν αμφιβολία ότι θα απαντήσουμε».

Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η απάντηση της Τουρκίας θα είναι η πιο σκληρή».

Η «μύγα» και ο «γίγαντας»

Όσον αφορά την επίμαχη δήλωση περί… μύγας και γίγαντα, αυτή έρχεται όταν ο Μπουλούτ αναφέρεται στη διαφορά στρατιωτικής ισχύος που, κατά τον ίδιο, υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών.

«Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην ισχύ, τόσο μεγάλη που αν εμπλακούν σε πόλεμο, θα είναι σαν μία μύγα να τα βάζει με έναν γίγαντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι σε αυτήν την περίπτωση, «τρομερές συνέπειες θα ακολουθούσαν για την Ελλάδα» και… εξηγεί ότι «γι’ αυτό δεν θα έπρεπε να ονειρεύονται να προκαλέσουν προβλήματα στην Ελλάδα».

Μάλιστα, κάποια στιγμή, ο σύμβουλος του Ερντογάν έφτασε και στο σημείο να… θυμηθεί την καταστροφή της Σμύρνης, υποστηρίζοντας ότι «100 χρόνια πριν, οι Έλληνες σκότωσαν τα μωρά μας και έκαψαν ανθρώπους ζωντανούς στα τζαμιά».

Τα Ίμια και τα… σπασμένα πόδια

Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί ο εν λόγω σύμβουλος του Τούρκου προέδρου. Ο ίδιος, εξάλλου, ήταν εκείνος που είχε προειδοποιήσει «να μην πατήσουν οι Έλληνες τα πόδια τους στα Ίμια, γιατί οι Τούρκοι θα τους τα σπάσουν».

Loading