ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αποκλείουν εκλογές το φθινόπωρο

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Πολλή συζήτηση έχει προκαλέσει απόσπασμα συνέντευξης του προέδρου του Eurogroup στο Euronews, όπου μοιάζει να υπονοεί πως θα έχουμε σύντομα εκλογές στην Ελλάδα!

Ανάμεσα σε άλλα, ο Μάριο Σεντένο υποστήριξε πως από τα τέλη Αυγούστου θα ξεκινήσει ένας μεταβατικός πολιτικός κι εκλογικός κύκλος στη χώρα μας, εκφράζοντας ταυτοχρόνως την ελπίδα «η επόμενη κυβέρνηση να διατηρήσει την αίσθηση της ιδιοκτησίας του προγράμματος».

Αυτή η τοποθέτηση, μαζί με την παραδοχή του υφυπουργού Οικονομίας, Στέργιου Πιτσιόρλα, πως η ελληνική κυβέρνηση δέχεται ασφυκτική πίεση ώστε να αποδεχθεί προληπτική πιστοληπτική γραμμή στήριξης- μαζί, βεβαίως, με πρόσθετα μέτρα- έχουν προκαλέσει  ανακύκλωση εκλογικών σεναρίων.

“Mην ασχολείστε” λέει το Μαξίμου με τις εκλογές, αλλά…

«Μην ασχολείστε», είναι το μήνυμα που εκπέμπει το Μαξίμου, το οποίο ωστόσο δεν πείθει ακόμα και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επωδός πως «οι εκλογές θα γίνουν κανονικώς το φθινόπωρο του 2019» ακούγεται και τώρα από κυβερνητικούς αξιωματούχους, όχι ωστόσο με την όποια πειστικότητα προηγούμενων εβδομάδων και μηνών.

«Με δεδομένο ότι τους επόμενους μήνες μας περιμένουν η ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, η διευθέτηση του χρέους, το μεταμνημονιακό πρόγραμμα, το Μακεδονικό και οι “αψιμαχίες” με τους Τούρκους μαζεύονται πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη σε μη διαχειρίσιμο βαθμό.

Γι’ αυτό κι αρκετοί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν αποκλείουμε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες», μας αναφέρει χαρακτηριστικά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Loading